spot_img
33.9 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

PROFIT MAXIM (foto)

- Advertisement -

A cumpãrat o hotã cu 1500 de Euro si a vândut-o cu 11.000

TUN Patronul unei firme de trsim din Vaslui, Bogdan Pãlici, a fãcut o mare afacere. Nu din tursim, ci dintr-un contract cu statul. Este vorba de minihotelul CSS Bârlad. Toate achizitiile pentru dotarea acestui minihotel, cu 28 de camere, unde sportivii de performantã vor fi cazati, au fost fãcute prin intermediari, prin încredintare directã! Ciudat este cã sumele de achizitie sunt mari peste 500 de milioane de lei sau peste 1,6 miliarde de lei – nu s-au anuntat achizitiile pe SEAP? Fostul director al CSS Bârlad, Lucian Bolgar, trebuie sã dea explicatii organelor de control, care urmeazã sã-si facã datoria si sã facã luminã în acest caz. Pânã atunci, unul dintre beneficiarii acestei escrocherii, Bogdan Pãlici, este liber si fericit. A cumpãrat o hotã cu 1500 de Euro si a vândut-o cu 11 000. Asta e, nu toti de pricepem asa bine la turism!

Fostul director al CSS Bârlad a fãcut achizitiile pentru dotarea minihotelului CSS prin intermediari si prin încredintare directã. De la firma Geo Tur Vaslui, care are un singur angajat (deci este intermediar) el a achizitionat în decembrie 2011, prin încredintare directã, utilaje de bucãtãrie pentru „zona caldã” cum se spune în termeni tehnici acolo unde este zona de gãtit în marile bucãtãrii, 80 de produse si utilaje în valoare de 1,6 miliarde de lei vechi, dintre care numai hota centralã profesionistã (foto), valoreazã aproape 500 de milioane de lei vechi. Pavajul cel gãurit, care în niciun caz nu rezistã dacã este montat în parcarea unde vor veni autocarele cu sportivi, valoreazã 600 de miloane de lei. Întrebarea este: de ce s-au fãcut toate aceste achizitii cu sumele acestea colosale, prin intermediari si nu prin SEAP? Acolo exista oricum mult mai multã transparentã si nu mai plana asupra nimãnui nici o suspiciune de spagã politicã grasã!

Hota pe Internet – 1500 de euro, iar la firmã la Pãlici – 11 000 de euro!

Pentru cã noi am gãsit pe Internet foarte multe oferte, pentru hotã centralã profesionalã, cu motor nemtesc, cu aceleasi dimensiuni ca cea de la CSS, confectionatã din inox, made în Italia sau unde se mai fabricã aceste hote, pentru „zona caldã”, dar nici una nu depãseste 1500 de Euro, deci maxim 80 – 85 de milioane de lei vechi cu tot cu TVA! Cu toate acareturile de montat, plus motor din Germania! În timp ce pentru hota pe care a adus-o Geo Tur Vaslui, recte Bogdan Pãlici, conform contractului, de la o firmã din Iasi, CSS Bârlad a plãtit aproape 500 de milioane de lei!! Am încercat sã obtinem un punct de vedere de la firma Geo Tur si am contactat telefonic pe Bogdan Pãlici, reprezentantul ei însã, auzind ce dorim, acesta a închis telefonul, refuzând dialogul cu noi.

Remember furãciunea de la CSS

Vã reamintim cã minihotelul de la CSS Bârlad, o investitie de peste 43 de miliarde de lei vechi, finantatã de la Ministerul Educatiei si Cercetãrii, este aproape de finalizare, desi el trebuia terminat de aproape doi ani de zile. Minihotelul are 28 de camere, cuprinde cazare pentru 50 de sportivi si masã prin cantinã, cu 50 de locuri. Bani au fost, pentru finantare, încã din septembrie 2009, dar lucrãrile s-au tergiversat, iar acum a apãrut o problemã spinoasã, în care doar DNA-ul mai poate face luminã. Când s-a ajuns la montarea utilajelor pentru bucãtãrie (hotã, aragaz, etc) s-a constatat cã utilajele existente nu sunt tocmai cele care ar trebui montate! Adicã, hota trebuia sã fie centralã si cea adusã de furnizor este de perete, iar aragazul este cu ochiuri mai multe decât poate face fatã teava de gaz care este montatã … basca pavelele gãurite, de o calitate foarte proastã, pe care chiar cu piciorul dacã ai cãlcat se sparg, darãmite sã le folosesti la pavat parcarea si curtea hotelului, unde vor veni autocare cu sportivi! Pe toate aceste „investitii” pentru hotelul CSS Bârlad, fostul director Lucian Bolgar a plãtit peste 1,6 miliarde de lei vechi, unei firme de apartament! Cea care a încheiat contractul de livrare a utilajelor si a pavelelor este o firmã de turism din Vaslui, SC Geo Tur Impex SRL Vaslui, reprezentatã prin Bogdan Pãlici, acesta fiind doar un intermediar pentru cã o firmã de turism nu poate decât sã intermedieze cumpãrarea unor asemenea utilaje. Si culmea este cã fostul director Lucian Bolgar a preferat sã încredinteze direct, în decembrie 2011, achizitionarea dotãrilor pentru zona caldã a bucãtãriei, pentru pavarea curtii minihotelului, acestui intermediar, om de casã al unui alt politician vasluian!

Cine plãteste pentru oalele sparte?

„Rezultatele CSS Bârlad ca si activitate sportivã a elevilor nu sunt afectate de aceste probleme. Ele sper sã fie rezolvate, eu oricum nu am decât o lunã de când sunt director si aceste probleme nu mã afecteazã. Eu asta am gãsit, iar ce stiu este doar cã aspectele despre care dumneavoastrã mi-ati spus vor fi lãmurite de organele abilitate. Eu voi receptiona doar clãdirea, constructia în sine, restul de achizitii pentru dotãri au fost receptionate de altcineva. Pe mine mã preocupã acum finalizarea acestei investitii, problemele administrative si de ordin financiar urmând a fi rezolvate de cei care le-au generat.”, a precizat Ciprian Popa, actualul director al CSS Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.