Prognoza meteo 10 februarie. Vreme caldă în sud, ploi, lapoviţă şi ninsori în vest şi la munte

Miercuri vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată, cu temperaturi maxime de până la 18 grade în sudul ţării. În jumătatea de vest a țării și la munte vor fi înnorări și va ploua. Pe crestele montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în jumătatea de nord a Moldovei sunt posibile depuneri de polei.

Prognoza meteo 10 februarie. La noapte, cerul va avea înnorări și va ploua în zonele de munte și în nord-vestul teritoriului, unde cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, izolat 20…25 l/mp. Ploi slabe cantitativ se vor semnala și în celelalte regiuni, local în cele centrale și sudice și pe arii restrânse în rest. La munte, în general la altitudini mai mari de 1800 m, vor fi ninsori şi lapoviţă. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona de munte, în special pe creste, unde rafalele vor depăşi temporar 70…80 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei și 10 grade în sudul litoralului. În nordul Moldovei vor mai fi posibile depuneri de polei, iar în zonele joase, izolat se poate forma ceață.
Prognoza meteo 10 februarie. MIERCURI, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în nord și nord-est și se va menține deosebit de caldă pentru această dată în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 1…3 grade în nordul Moldovei și 16…18 grade în regiunile sudice și sud-estice, iar cele minime se vor situa, în general, între -1 și 7 grade. În jumătatea de vest a țării și la munte vor fi înnorări și va ploua, pe arii mai extinse seara și noaptea, când se vor cumula local 10…15 l/mp, iar în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, izolat 25…35 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu unele înnorări și ploi slabe doar pe arii restrânse mai ales spre sfârșitul intervalului. Pe crestele montane vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în jumătatea de nord a Moldovei sunt posibile depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, în special în zona înaltă a Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși temporar 80 km/h, iar pe arii restrânse și în rest. În zonele joase, izolat se va semnala ceață. …https://www.romaniatv.net/prognoza-meteo-10-februarie-vreme-calda-in-sud-ploi-lapovita-si-ninsori-in-vest-si-la-munte_5262658.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ