PROGNOZA METEO 25 MARTIE. Vremea începe să se încălzească. Câte grade se vor înregistra în Capitală

Vremea continuă să fie rece pentru această perioadă. Începând de sâmbătă vor începe să crească temperaturile, înregistrându-se maxim 14 grade Celsius. În București, temperaturile vor normale pentru această dată, iar în timpul nopții vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO 25 MARTIE. Vremea va fi deosebit de rece, cu temperaturi minime cuprinse între -10 şi 1 grad. Cerul va fi variabil, mai mult noros în Moldova, Muntenia, Dobrogea, sudul și estul Transilvaniei, zone în care, în special în primele ore ale intervalului, pe alocuri vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare. În Carpații Meridionali și Orientali local va continua să ningă, iar stratul de zăpadă va crește. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari, unde trecător zăpada va fi spulberată și ninsoarea viscolită. Se va produce brumă, local în jumătatea de vest a teritoriului și izolat în rest.  În București, vremea va fi deosebit de rece, cu o temperatură minimă de -4…-1 grad. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ninge. Vântul va sufla slab și moderat.

Vineri, vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate pe parcursul zilei în jumătatea de sud-est a teritoriului. Pe alocuri vor fi precipitații slabe, mixte în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și ninsoare la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în masivele sudice, în special la altitudini mari, unde zăpada va fi spulberată, iar pe parcursul zilei și în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 şi 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 şi 2 grade. Izolat va fi ceață, iar noaptea, îndeosebi în jumătatea de vest a țării, local se va produce brumă. În București, vremea va fi rece pentru această dată. Cerul va avea înnorări, mai persistente pe parcursul zilei, când vor fi condiții pentru precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade, iar cea minimă va fi de -4…-1 grad. Noaptea vor fi condiții de brumă.

Sâmbătă, vremea se va menţine rece pentru ultima decadă a lunii martie, deși valorile termice vor fi în creştere. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 1 grad, mai scăzute în depresiunile intramontane, spre -10 grade, dar și mai ridicate, până la 3…4 grade, în Dealurile de Vest şi pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate în sud-estul teritoriului, iar pe parcursul zilei și în vest. Cu totul izolat vor fi precipitații slabe mai ales sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări la altitudini mari în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în regiunile estice şi sud-estice. Dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață, iar la sfârşitul intervalului se va produce brumă local în nord, în centru, în dealurile sudice și izolat în restul țării.

În București, deşi în creştere uşoară faţă de zilele anterioare, valorile termice se vor situa în continuare sub mediile climatologice specifice datei. Cerul va avea înnorări la începutul zilei, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de -1…0 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -3 grade.

Duminică, încălzirea vremii va continua, astfel că se vor înregistra valori de temperatură în jurul celor normale perioadei, cu maxime cuprinse în general între 8 şi 17 grade şi minime între -2 şi 6 grade, mai mici în depresiunile intramontane, spre -6 grade. Pe parcursul zilei cerul va fi parţial noros în extremitatea nord-vestică şi cea de est şi variabil la senin în rest, iar dimineaţa izolat se va semnala ceaţă. Începând de seara, aria de nebulozitate şi ploile -în general slabe cantitativ- vor cuprinde treptat jumătatea de nord-vest a teritoriului. În zona montană înaltă vor fi ninsori şi lapoviţă, iar în Transilvania, pe spaţii mici, precipitaţii mixte. Izolat, spre dimineaţă, în centru şi nord-est vor fi condiţii de polei. În a doua parte a nopţii, în sud, în est şi în centru se va forma din nou ceaţă, pe arii restrânse şi izolat se va produce brumă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte. …https://www.romaniatv.net/prognoza-meteo-25-martie-vremea-incepe-sa-se-incalzeasca_5369318.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ