PROGNOZA METEO 26 FEBRUARIE. Vremea începe să se răcească din weekend

Temperaturile vor fi în scădere începând de sâmbătă, 27 februarie. În București, vremea se va menține caldă pentru această dată, înregistrându-se temperaturi de peste 10 grade Celsius.

PROGNOZA METEO 26 FEBRUARIE. Cerul va fi senin la munte și în dealurile subcarpatice, iar în zonele joase, îndeosebi în a doua parte a nopții, se va semnala ceață, local în Transilvania, Oltenia și Moldova și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și în jurul a 9 grade în Dealurile de Vest.

În București, cerul va fi mai mult senin, iar spre dimineață se va forma ceață. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 1…2 grade, mai scăzută în zona preorășenească spre -2 grade.

Vineri, vremea va continua să se încălzească, iar în cea mai mare parte a țării va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie. Pe parcursul zilei cerul va fi mai mult senin, dar în primele ore, în zonele joase de relief, în special din Transilvania, sudul Olteniei și al Moldovei va fi ceață sau nebulozitate stratiformă. Noaptea cerul se va înnora treptat în regiunile nordice, unde va începe să plouă, iar în celelalte regiuni pe alocuri va mai fi ceață. În nordul Carpaților Orientali vor fi și precipitații sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales la altitudini mari, iar noaptea și în nord-est și în extremitatea de vest. Temperaturile maxime vor fi de 9 grade în zonele cu ceață mai persistentă din Transilvania, până la 21…22 de grade în dealurile subcarpatice, îndeosebi ale Munteniei și Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -4 și 6 grade.

În București, vremea va fi deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii februarie. Cerul va fi mai mult senin, iar dimineața și spre sfârșitul nopții se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimă va fi de 2…3 grade, mai scăzută în zona preorășenească până în jurul valorii de -1 grad.

PROGNOZA METEO 26 FEBRUARIE. Sâmbătă, vremea se va răci în cea mai mare parte a țării, chiar accentuat în nord-est, unde valorile termice diurne se vor apropia de mediile multianuale, dar în rest va fi în continuare cald pentru această dată. Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 4…5 grade în jumătatea de nord a Moldovei, până la 15…17 grade în Oltenia și vestul Munteniei, iar cele minime se vor situa între -4 și 4 grade. Înnorările vor fi mai persistente în centrul și nord-estul teritoriului, unde pe arii relativ extinse va ploua, iar mai ales în cursul nopții vor fi posibile și precipitații mixte. În vestul și nord-vestul teritoriului vor fi înnorări, mai ales în timpul zilei, dar numai izolat vor fi condiții pentru ploi slabe, iar în sud, ziua va începe cu cer variabil și local ceață, apoi, în special spre seară și la începutul nopții, înnorările se vor accentua și vor fi averse locale, posibil însoțite de descărcări electrice. La munte, îndeosebi în Carpații Orientali și în Carpații Meridionali, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare în toate regiunile, în general cu viteze de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă, îndeosebi din Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, spulberând zăpada.

Duminică, răcirea vremii va continua şi se va resimţi cu precădere în regiunile sudice şi în zonele montane, valorile termice urmând a se situa în jurul celor normale la sfârşitul lunii februarie în nord, nord-est şi centru, dar menţinându-se uşor peste cele specifice datei în rest. Pe parcursul zilei, cerul va fi parţial noros, dimineaţa se va semnala pe arii restrânse ceaţă, iar în regiunile sud-sud-estice pe alocuri va ploua slab. Începând din orele serii, înnorările vor cuprinde treptat cea mai mare parte a teritoriului; în zonele montane va ninge, iar pe arii mai extinse în regiunile nordice, nord-estice şi centrale şi pe spaţii mici, spre dimineaţă, şi în cele sudice temporar vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de 70…90 km/h la altitudini mari, unde în cursul nopţii va viscoli ninsoarea; intensificări locale vor fi ziua şi în Moldova şi Dobrogea, iar în rest vântul va sufla în general moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în nordul Moldovei şi 13 grade în sudul Olteniei; minimele termice vor fi cuprinse în general între -3 și 2 grade. …https://www.romaniatv.net/prognoza-meteo-26-februarie-vremea-incepe-sa-se-raceasca-din-weekend_5303083.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ