PROGNOZA METEO 28 mai: Vreme instabilă şi răcoroasă. Se anunţă şi ploi în unele zone ale ţării

PROGNOZA METEO 28 mai. Vremea va fi instabilă și răcoroasă. În nord-estul teritoriului nebulozitatea va fi persistentă și temporar va ploua mai ales sub formă de aversă. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 13 grade, potrivit ANM.

LA NOAPTE

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în sudul, estul și centrul țării, unde local vor fi averse. Cantitățile de apă vor depăși izolat 15 l/mp, iar la începutul nopții, trecător se vor semnala descărcări electrice și vor mai fi condiții de grindină. La munte, la altitudini mai mari de 1800 m, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice și la munte. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 12 grade.

JOI

Vremea va fi instabilă și răcoroasă. În nord-estul teritoriului nebulozitatea va fi persistentă și temporar va ploua mai ales sub formă de aversă. În celelalte regiuni, înnorările vor fi mai accentuate în a doua parte a zilei, când pe arii relative extinse vor fi averse, căderi de grindină și descărcări electrice.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va avea intensificări în regiunile estice, pe crestele montane, dar și în timpul ploilor, când poate lua aspect de vijelie.

În zona montană înaltă, trecător vor mai fi precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5 și 13 grade.

VINERI

Vremea se va menține în general instabilă și răcoroasă, chiar rece pentru această dată în nord-est. În nordul și nordestul teritoriului nebulozitatea va fi persistentă în cea mai mare parte a intervalului, temporar va ploua mai ales sub formă de aversă și izolat vor fi condiții de grindină și descărcări electrice.

În celelalte regiuni, înnorările vor fi mai accentuate mai ales după-amiaza și seara, când local vor fi averse, căderi de grindină și frecvente descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp și izolat 30 l/mp.

Vântul va avea intensificări în Moldova și pe crestele montane, unde rafalele vor depăși 55…60 km/h, dar și în restul țării, în special în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 23 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade. …https://www.romaniatv.net/prognoza-meteo-28-mai_523445.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ