Prognoza meteo: Iarna se întoarce în forţă. Ce se anunţă în weekend

Temperaturile continuă să crească în următoarele zile, astfel că de Crăciun maximele vor atinge 13 grade în sud-estul ţării. În weekend însă, vremea schimbă foaia. Se face tot mai frig, iar fenomenele de iarnă cuprind majoritatea regiunilor.

Iată prognoza ANM pentru pentru fiecare regiune până pe 3 ianuarie 2021

Minime de minus 3 grade în Muntenia  

Conform ANM, în Muntenia, după două zile cu valori termice normale pentru ultima decadă a lunii decembrie, vremea se va încălzi, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an pe 24 şi 25 decembrie, când media temperaturilor maxime va atinge 13 grade, iar cea a minimelor, 3…4 grade. Apoi vremea se va răci accentuat, încât în intervalul 26 – 28 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 2…3 grade şi minime în jurul a -3 grade. Ulterior, până la sfârşitul celor două săptămâni şi cu mici oscilaţii de la o zi la alta, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal, cu o medie a temperaturilor maxime de 5…7 grade şi a minimelor de -2…0 grade.   Temporar vor fi precipitaţii mixte în intervalul 25 – 29 decembrie, în timp ce în restul intervalului de prognoză, pe spaţii mici şi trecător vor fi posibile burniţe sau ploi slabe

Răcire accentuată în Oltenia
După două zile cu valori termice normale pentru ultima decadă a lunii decembrie, vremea se va încălzi, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an pe 24 şi 25 decembrie, când media temperaturilor maxime va atinge 12…13 grade, iar cea a minimelor, 3…4 grade. Apoi vremea se va răci accentuat în Oltenia, încât în intervalul 26 – 28 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 1…3 grade şi minime în jurul a -2 grade. Ulterior, până la sfârşitul celor două săptămâni şi cu mici oscilaţii de la o zi la alta, regimul termic va fi mai ridicat decât cel normal, cu o medie a temperaturilor maxime de 4…6 grade şi a minimelor de -2…-1 grad.   Temporar vor fi precipitaţii mixte în intervalul 25 – 30 decembrie, în timp ce în restul intervalului de prognoză, pe spaţii mici şi trecător vor fi posibile burniţe sau ploi slabe.

11 grade în Moldova  

Vremea se va încălzi treptat în primele 4 zile, devenind deosebit de caldă pentru această perioadă din an pe 24 decembrie, când media temperaturilor maxime va atinge 11 grade, iar cea a minimelor, 5 grade. Apoi vremea se va răci accentuat, încât pe 26 şi 27 decembrie vor fi, în medie, maxime termice de 1…2 grade şi minime în jurul a -4 grade. Între 28 decembrie şi 3 ianuarie, regimul termic va fi apropiat de cel normal, astfel că media temperaturilor maxime va fi de 3…5 grade, iar a celor minime de aproximativ -2 grade.   Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în unele zile ale celei de-a doua săptămâni, dar mai ales în intervalul 23 – 27 decembrie, când izolat pot fi însemnate cantitativ.

Citeste mai mult: adev.ro/qlq7ys
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ