spot_img
spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Temperaturile scad brusc și vin ploile în toată țara

- Advertisement -

ANM a publicat, luni, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 15-28 aprilie, pe regiuni. După zile cu temperaturi de până la 34 de grade, meteorologii anunță o răcire bruscă a vremii.

Vremea în Banat

Intervalul va debuta cu o vreme extrem de caldă pentru luna aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 28 și 31 de grade Celsius. Răcirea va fi accentuată în 17 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 12 grade Celsius, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13…15 grade Celsius. În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade Celsius. Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 11…13 grade Celsius în primele două nopți, de numai 2… 3 grade Celsius în 19 și 20 aprilie, ca ulterior să crească până spre 7…9 grade Celsius la finalul intervalului. Vor fi ploi în 17 și 18 aprilie, local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt probabile și după data de 21 aprilie.

Vremea în Moldova

Vremea va fi extrem de caldă luni și marți (15 și 16 aprilie), cu temperaturi maxime cuprinse în general între 28 și 31 de grade Celsius. În 17 aprilie răcirea vremii va fi accentuată în partea nordică a regiunii, apoi se va resimți în toată zona, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea la 12… 13 grade Celsius, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13… 15 grade Celsius. În a doua săptămână de prognoză, tendința va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade Celsius. Evoluția va fi asemănătoare și în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 12… 13 grade Celsius în primele nopți, va scădea până la 2… 3 grade Celsius în 20 aprilie, apoi va urma o creștere ușoară și treptată, până la valori de 6… 8 grade Celsius la finalul intervalului. Vor fi ploi în zilele de 17 și 18 aprilie, local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt probabile și după data de 21 aprilie.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/meteo/prognoza-meteo-pentru-urmatoarele-doua-saptamani-temperaturile-scad-brusc-si-vin-ploile-in-toata-tara-2759371

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.