Prognoză sumbră: România se va depopula masiv până în 2050. Singurul judeţ care va înregistra o creştere a numărului de locuitori în următorii 30 de ani

Capitala va avea doar 1,4 mi­lioane de locuitori în 2050, faţă de 1,8 milioane, cât avea în 2020, arată datele Eurostat. Iar depopularea nu va fi un fenomen întâlnit doar în Bucureşti. În ur­mătorii 30 de ani, România se va depopula masiv.

România se va depopula masiv. Specialiştii spun că depopularea Capitalei se va produce ca urmare a scăderii natalităţii şi ca urmare a migraţiei externe şi interne.

Vom avea scădere naturală, pentru că natalitatea este foarte scăzută şi vom avea scădere prin migraţie externă, dar şi multă scădere prin migraţie internă. Sunt mulţi care pleacă din Bucureşti în jurul Bucu­reştiului, de aceea Ilfovul este într-o situaţie atât de benefică, iar aici populaţia va creşte“, a explicat profesorul Vasile Gheţău, direc­torul Centrului de Cercetări Demo­grafice „Vladimir Trebici“ al Acade­miei Române.

România va rămâne cu 15,5 milioane de lo­cuitori până în 2050, în scădere cu 20% de la 19,2 milioane de persoane în 2020.

Anul tre­cut am avut 297 de mii de decese şi 176 de mii de naşteri, ceea ce înseamnă o scădere na­turală a populaţiei de 120 de mii de lo­cuitori, enorm pentru o populaţie de 19 mi­li­oa­ne de locuitori“, precizează profesorul Gheţău, potrivit Ziarul financiar.

În cele mai puternice judeţe pentru busi­ness, evoluţia populaţiei în următorii 30 de ani diferă: în municipiul Bucureşti, populaţia va scădea cu 23%, în Timiş cu 5%, în Cluj cu 8%, iar în Argeş cu 27%. Singurul judeţ care va înregistra o creştere a numărului de locuitori în următorii 30 de ani este Ilfovul, unde populaţia va creşte cu 42%, potrivit proiecţiilor demografice. …https://www.romaniatv.net/prognoza-sumbra-romania-se-va-depopula-masiv-pana-in-2050-singurul-judet-care-va-inregistra-o-crestere-a-numarului-de-locuitori-in-urmatorii-30-de-ani_5664788.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ