6.2 C
Vaslui
10-dec.-2022

Program de distractie în Vaslui

- Advertisement -

Pânã la vacanta de varã, elevii, dar si vasluienii, angajati ai statului, mai iau conform legii o scurtã pauzã. Luni, 4 iunie 2012, cea de a doua zi a Rusaliilor va fi zi liberã în toatã tara. Ziua liberã s-a potrivit mãnusã, la începutul verii, în preajma Zilei Internationale a Copiilor, mai ales când week-end-ul se anuntã a fi foarte încãrcat. Sãrbãtoarea copiilor la Vaslui începe astãzi, când la ora 13.00, în foaierul Primãriei Vaslui are loc vernisajul expozitiei „Sã ne colorãm copilãria”. Celebrarea copilãriei continuã sâmbãtã: începând cu ora 8.30, curiosii pot participa la parada costumelor echipelor participante la Festivalul International de Dans „Prietenia”, în mars, de la Palatul Copiilor spre Casa de Culturã „Constantin Tãnase” Vaslui, iar seara de la ora 17.00, în Parcul Copou, copiii si cei cu suflet tânãr sunt asteptati la spectacolul „Ritmurile copilãriei”, în care muzica si dansul sunt protagonisti.

Musafiri de exceptie

La douã sãptãmâni de la premiera nationalã, cel mai nou film semnat Geo Saizescu ajunge la Vaslui. Gratie unui parteneriat cu Asociatia Film România, Primãria Vaslui va fi astãzi gazda unui evenimet de exceptie, premiera filmului „Iubire Elenã”, un spectacol de galã cu prezenta extraordinarã a regizorului Geo Saizescu. Filmul „Iubire Elenã” are la bazã piesa omonimã scrisã de Kostas Assimakopoulos si spune o frumoasã poveste romanticã despre dragoste, pasiune, artã, care va purta publicul spectator prin frumoasa Eladã a secolului XIX, dar si cea a zilelor noastre. Spectacolul de galã se va desfãsura în aceastã searã, începând cu orele 19.00 la cinematograful din Silver Mall.

Artã si sport la Vaslui în „Mica Buclã”

Duminicã, pe 03 iulie, „Mica Buclã” -Turul Ciclist al României ajunge la Vaslui. Dupã-amiazã, de la ora 15.00, Clubul biciclistilor din Vaslui se alãturã competitiei si va pedala de la Centrul de Resurse pentru Afaceri Vaslui pânã în Centrul Civic unde va avea loc si premierea acestei etape. Dupã premiere, în jurul orei 17.00, iubitorii de artã vor avea ocazia sã o întâlneascã pe Coana Mita Biciclista. În fiecare dintre orasele în care au loc festivitãtile de premiere ale turului, dupã ceremonie, se desfãsoarã un spectacol de teatru al cãrui personaj principal este celebra Mita Mihãescu, cea care si-a cîstigat faima de pe când se plimba cu bicicleta ei „chic” , cu ghidon de argint si plãcutã de înmatriculare, pe Calea Victoriei prin 1898, perioadã în care o astfel de scenã era o raritate în România. Spectacolul este organizat de Asociatia ” Bate saua ca sã priceapã iapa” si va însoti „Mica Buclã” -Turul Ciclist al României de la început pâna la final din dorinta de a promova transportul ecologic, cu bicicletã. Anul acesta, asociatia care de mai bine de 10 ani „bate saua” pentru a dezvolta „cultura bicicletei” în România a ales sã încurajeze schimbarea mentalitãtilor folosind exemplul unei atitudini plinã de curaj, a unei bicicliste simbol care a fascinat o lume.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.