5.3 C
Vaslui
27-nov.-2022

Program gratuit de educatie pentru vasluiencele care vor sã devinã antreprenoare si lideri în domeniul tehnologiei

- Advertisement -

PROGRAM… Oportunitate importantã pentru elevele cu vârste între 8 si 18 ani. Acestea au ocazia sã învete cum sã creeze solutii IT pentru probleme reale din comunitate, cum se realizeazã un plan de afaceri si cum se lanseazã o aplicatie online, în cadrul programului international Technovation Girls. Elevele participã apoi, cu proiectul pe care îl dezvoltã în cadrul programului, la competitia Technovation Girls si pot cîstiga premii, alãturi de recunoastere internationalã. Editia 2022 se lanseazã pe 10 octombrie si înscrierile s-au deschis, anun reprezentantii Adfaber, organizatie care se ocupã de program si de concurs, într-un comunicat de presã.

Technovation Girls oferã elevelor cu vârste între 8 si 18 ani abilitãtile de care au nevoie pentru a deveni antreprenoare si lideri în domeniul tehnologiei. Este un program international gratuit, desfãsurat anual. Sute de eleve din întreaga lume se înscriu, descoperã cu câtã usurintã pot sã dezvolte aplicatii, dobândesc noi cunostinte si leagã noi prietenii. Cu sprijinul mentorilor voluntari, profesorilor si pãrintilor, folosind materialele gratuite puse la dispozitie, fetele învatã sã dezvolte aplicatii pentru mobil care abordeazã si rezolvã probleme din lumea realã. Elevele învatã cu ajutorul resurselor gratuite cum sã dezvolte aplicatii de mobil si proiecte de Inteligentã Artificialã. La Technovation Girls pot participa echipe formate din maxim cinci fete. Astfel, fie cã sunt pasionate de comunicare, de design sau de tehnologie, pot sã contribuie la dezvoltarea proiectului lor. Cu Technovation îsi transformã ideile în solutii si pot cîstiga apoi premii substantiale pentru efortul lor de a schimba lumea.

Participantele nu trebuie sã cunoascã programare înainte de a se înscrie

Programul Technovation prezintã 3 divizii pentru participante: divizia începãtoare pentru fete între 8 si 12 ani, divizia junioare pentru fete între 13 si 15 ani, divizia senioare pentru fete între 16 si 18 ani. În program se mai pot înscrie si mentori pentru a oferi sprijin echipelor pe parcursul competitiei. Mentorii pot fi pãrinti, profesori sau angajati în domenii IT. Asociatia Adfaber invitã toate persoanele interesate sã participe la lansarea Technovation, în cadrul unei întâlniri online. În cadrul evenimentului de lansare, echipa Adfaber va rãspunde la toate întrebãrile despre program si va oferi informatii detaliate pentru elevele care doresc sã se înscrie în competitia Technovation Girls. Înscrierea pentru evenimentul de lansare se face pe pagina Asociatiei Adfaber. Elevele pot alege sã dezvolte aplicatii de mobil care se adreseazã, la alegere, uneia dintre urmãtoarele teme: sãrãcie, mediul înconjurãtor, pace, egalitate, educatie, sãnãtate. 80% dintre elevele care participã la programul Technovation Girls spun cã au multã încredere în abilitãtile lor de a rezolva probleme; 83% dintre mentorii echipelor spun cã sunt mai creativi; 90% dintre pãrinti spun cã abilitãtile dobândite de eleve sunt importante. Asociatia Adfaber organizeazã anual în România competitia Technovation Girls si încurajeazã elevele sã aleagã o carierã în industria tehnologiei. Programul Technovation Girls este deschis pentru toate elevele cu vârste între 8 si 18 ani, care doresc sã învete sau sã îsi perfectioneze cunostintele IT si abilitãtile de leadership, în timp ce dezvoltã solutii pentru probleme reale din comunitatea lor. Participantele nu trebuie sã cunoascã programare înainte de a se înscrie. Au la dispozitie un plan complet pentru crearea proiectului si pot fi îndrumate de mentori, profesori sau pãrinti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.