spot_imgspot_img
spot_img
1.8 C
Vaslui
09-dec.-2023

Program prelungit la Pensii!

- Advertisement -

Program prelungit la pensii si somaj pentru cei care trebuie sã îsi depunã declaratiile din drepturi de autor si alte drepturi conexe conform Ordonantei 82! Vasluienii care trebuie sã-si depunã contributia individualã de asigurãri sociale si cea pentru somaj o pot face începând cu 20 septembrie la Casa Judeteanã de Pensii conform noului program.

FÃRÃ AGLOMERATIE…Conducerea Casei de Pensii Vaslui a iesit ieri public, în cadrul unei conferinte de presã, pentru a-i înstiinta pe toti cei interesati cã programul cu publicul pentru cei care trebuie sã plãteascã contributiile conform OUG 58/2010, respectiv OUG 82/2010, s-a prelungit. “Pentru a preîntâmpina o eventualã aglomeratie, în perioada 20-27 septembrie s-a instituit un program special de lucru cu publicul astfel încât contribuabilii care fac obiectul prevederilor art. III din OUG nr. 58/2010, modificatã prin OUG nr. 82/ 2010, sã se poatã prezenta la sediul celor douã institutii într-un interval de timp mai larg. În perioada 20- 24 septembrie programul în cele douã institutii pentru depunerea acelor declaratii va fi pânã la ora 19.00, în 25 septembrie, pânã la ora 13.00, iar în 27 septembrie pânã la ora 18.00”, a mentionat Marius Arcãleanu, directorul coordonator al CJP Vaslui. Tot pentru a veni în sprijinul celor vizati de ordonantã, cele douã institutii au stabilit ca acestia sã poatã depune declaratiile si plãti contributiile pentru ambele fonduri la una dintre institutii.

Ai plãtit în plus? Primesti banii înapoi!

Reprezentantii CJP au arãtat faptul cã toti cei care au plãtit în plus fatã de cât va reiesi conform noii formule de calcul îsi vor primi banii înapoi.”Persoanele care au fost asigurate, pe bazã de declaratie de asigurare, în perioada 1 iulie-10 septembrie 2010, atât în baza legii 19/2000, cât si în baza OUG nr. 58/ 2010, vor beneficia pentru aceastã perioadã de stagiu complet de cotizare, iar pentru determinarea punctajului mediu anual se vor valorifica ambele venituri înscrise în cele douã declaratii de asigurare. La cerere, pentru aceastã perioadã, aceste persoane pot solicita restituirea contributiei de asigurãri sociale achitatã conform Legii nr.19/ 2000. Se va proceda la retragerea declaratiei de asigurare, depusã conform Legii nr. 19/ 2010, de la data de 1 iulie 2010 si depunerea, din nou, a acesteia de la 10 septembrie 2010. La stabilirea punctajului mediu annual se vro lua în considerare veniturile de natureã professionalã la care s-a achitat contributia individualã de asigurãri sociale, conform OUG nr. 58/2010”, a declarat Daniela Munteanu, director adjunct al CJP Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.