spot_img
32.2 C
Vaslui
19-iun.-2024
spot_img

Programul Festivalului “Hora din străbuni”: cinci zile de dans și tradiții. Prețul biletelor și al abonamentelor este modic

- Advertisement -
ACCES… Abonamentele și biletele la Festivalul “Hora din străbuni” vor putea fi cumpărate, începând de astăzi, de la Casa de bilete a Teatrului de Vară. Aceasta va fi deschisă zilnic, în intervalul ora 16:00-19:00.

PROGRAM… Festivalul “Hora din străbuni” va aduce anul acesta la Vaslui formații din nouă țări: Cipru, Turcia, Grecia, Serbia, Georgia, Coreea de Sud, Columbia, Irak și Mexic. Nu vor lipsi, desigur, ansamblurile folclorice din România și nici artiști consacrați de muzică populară. Festivalul va începe pe 2 august, ora 17:30, odată cu Parada ansamblurilor folclorice pe traseul Parcul Copou – Centrul Civic și va continua de la ora 19:00 în Teatrul de Vară, acolo unde vor urca pe scenă ansamblurile Rapsodia Vasluiului, Pădurețul (Oșești) Todireșteanca, Obârșii negreștene, Codrenii (Târzii), Hora Vasluiului, Școala de dans Larisa și Marin Barbu, Alaykoy (Cipru de Nord) și Creadanza (Columbia). De asemenea, în prima seară va susține un recital și cunoscuta interpretă de muzică populară Mioara Velicu. În următoarele trei zile – 3, 4 și 5 august – vor avea loc ateliere de dans popular în Parcul Copou, Piața Independenței și în gară. În ultima seară, spectacolul se va desfășura în Centrul Civic și va fi format din două părți: Gala ansamblurilor internaționale și recitalurile mai multor artiști de muzică populară: Orchestra Lăutarii, condusă de dirijorul Nicolae Botgros, Mariana Stoica, Delia Gandore, Raluca Radu, Silvia Ene, Ion Paladi și Niculina Stoican. Prețul biletelor și al abonamentelor este modic: 10 lei/zi, 30 lei – abonament.

Festivalul Folcloric Internațional “Hora din străbuni” se află, anul acesta, la cea de-a VIII-a ediție. Organizatorii au făcut public programul, iar astăzi vor pune în vânzare biletele și abonamentele. Acestea pot fi cumpărate de la Casa de bilete a Teatrului de Vară, care va fi deschisă zilnic în intervalul ora 16:00-19:00. “Programul cuprinde reprezentații ale ansamblurilor din România (Vaslui, Bistrița, București), respectiv Cipru, Turcia, Grecia, Serbia, Georgia, Coreea de Sud, Columbia, Irak și Mexic. Vom avea seri cu demonstrații de dans și ateliere în Parcul Copou, Piața Independenței și Stația CFR Vaslui. Una dintre împlinirile noastre este că în continuare județul Vaslui poate să alinieze peste 20 de grupuri de dansatori. În cadrul paradei de deschidere vor oferi un moment de virtuozitate coregrafică pusă la punct de coregrafii Virginel Solomon și Gheorghe Ilașcu. Biletele și abonamentele vor fi oferite spre vânzare începând de luni, 10 iulie, la Casa de Bilete de la Teatrul de Vară, în intervalul orar 16.00- 19.00”, se arată într-o informare a Centrului Județean Cultural Vaslui. În caz de vreme nefavorabilă, spectacolele vor fi mutate în Casa de Cultură “Constantin Tănase”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.