spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
25-feb.-2024

Programul “Masa caldă”, prezent anul acesta în opt școli vasluiene

- Advertisement -
MĂSURĂ… Inițiativa se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educației de a reduce abandonul școlar și rata de parăsire timpurie a școlii.

SPRIJIN… Opt școli vasluiene vor beneficia în acest an școlar de programul “Masa caldă”, potrivit unei liste publicate de Ministerul Educației. Este vorba despre școlile gimnaziale “Ion Murgeanu” Zorleni, “Anastasie Panu” Huși și “Teodor Juncu” Băcești, precum și școlile nr. 1 din Cepești (Bogdănița) și din Bogdana, Liceul Tehnologic “Dimitrie Cantemir” Fălciu, Liceul Tehnologic “Ghenuță Coman” Murgeni și Colegiul Economic “Anghel Rugină” Vaslui. În total, 300 unități de învățământ din țară vor beneficia de de un suport alimentar, numărul fiind dublu față de cel de anul trecut.

Comparativ cu anul școlar 2021-2022, s-a majorat cu 50% și limita valorică zilnică a produselor acordate: de la 10 la 15 lei/masă/beneficiar. ”Pentru menținerea sănătății preșcolarilor și elevilor beneficiary, vor fi distribuite doar produse alimentare obținute în unități autorizate/înregistrate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, în conformitate cu prevederile legislației sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor în vigoare. Produsele distribuite vor respecta cerințele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar și de celelalte reglementări europene în domeniu. Această inițiativă se înscrie în demersul deja început de Ministerul Educației de a reduce abandonul școlar și rata de parăsire timpurie a școlii, determinate de probleme cronice de la nivelul sistemului național de învățământ, cumulate cu problemele economice și sociale accentuate de pandemia Covid-19”, a transmis ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.