spot_imgspot_img
13.2 C
Vaslui
26-feb.-2024

Programul scolar Colgate, prezent si în judetul Vaslui. Copiii au învãtat cum sã „creascã” un zâmbet sãnãtos

- Advertisement -

EDUCATIE… Programul scolar Colgate a ajuns si în judetul Vaslui. Sute de copii au învãtat de la voluntarii Crucii Rosii Române cum sã creascã un zâmbet sãnãtos. Informatiile au fost transmise pe întelesul copiilor prin cântece, jocuri si prin filmul educational de animatie Doctorul Mãselu si supereroii dintilor sãnãtosi. La finalul fiecãrei lectii, copiii si pãrintii au primit din partea Colgate România produse pentru igiena lor dentarã, un pliant cu sfaturi, precum si un calendar în care echipa pãrinte-copil a bifat zilnic realizarea periajului. Suntem mândri cã Programul scolar Colgate a ajuns la impresionanta cifrã de 7 milioane de copii români, oferindu-le educatie si mostre gratuite de produse de igienã oralã. Acest lucru nu ar fi putut fi realizat fãrã devotamentul si fãrã implicarea, pe parcursul celor 29 de ani, a angajatilor companiei noaste, a voluntarilor Crucii Rosii Române, a medicilor pedodonti, a medicilor scolari si a studentilor stomatologi, a partenerilor nostri de afaceri. Mutumim tuturor colaboratorilor noștri care au transmis mai departe informatiile despre igiena oralã si care au fãcut posibilã distribuirea Pachetului scolar în comunitãtile de copii, a afirmat Giuseppe Omar Laruccia, girectorul general al Colgate Romania.

Programul scolar Colgate a ajuns, în perioada martie-iunie 2022, la circa 95.000 de copii din judetele Arad, Cãlãrasi, Constanta, Galati, Mehedinti, Neamt, Olt, Prahova, Teleorman, Timis, Vâlcea si Vâlcea. Realizat de Crucea Rosie Românã cu suportul Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatricã si sustinut financiar de Colgate România, programul se adreseazã elevilor din clasele primare din întreaga tarã. Copiii din cadrul programului pot participa la Competitia „My Bright Smile™”, un concurs international cu desene inspirate din lectiile de igienã a dintilor. Anual, cele mai bune 12 desene din întreaga lume sunt premiate si selectate pentru a fi incluse în calendarul global Colgate „My Bright Smile™”. Antonia Maria Sava, elevã la Liceul Tehnologic „Matei Corvin” din Hunedoara, este cîstigãtoarea Concursului International de Artã Colgate „My Bright Smile™” din acest an. „Desenul meu reprezintã Pãmântul printre alte planete. Pãmântul zâmbeste fericit fiindcã are dintii sãnãtosi!”, a explicat Antonia Maria Sava. Mica pictoritã a fost recompensatã cu bursa Colgate „My Bright Smile™” în valoare de 250 de dolari, iar clasa din care face parte a primit o bursã în valoare de 500 de dolari.

Grupul „Dinti si Pãrinti, comunitatea pãrintilor care îsi doresc zâmbete sãnãtoase pentru copiii lor

Lansat în urmã cu un an, grupul de Facebook „Dinti si Pãrinti” continuã sã creascã. Informatiile oferite de Crucea Rosie Românã, Asociatia Nationalã de Stomatologie Pediatricã si echipa de medici responsabili de campaniile de educatie de la Colgate sunt completate de rãspunsuri la întrebãrile pãrintilor, oferite de medici stomatologi pediatri, dedicati micilor pacienti si pãrintilor acestora. „Ne bucurãm sã vedem interesul pãrintilor pentru mentinerea sãnãtãtii copiilor! Pe lângã sfaturi legate de igiena oralã, grupul „Dinti si Pãrinti” oferã utilizatorilor materiale create de specialistii Crucii Rosii Române despre nutritia echilibratã, activitatea fizicã, primul ajutor, comunicare cu copilul si multe alte informatii despre problemele actuale de sãnãtate cu care ne confruntãm. Pãrintii si voluntarii intrã în dialog si astfel învãtãm unii de la altii cum sã avem o viatã mai bunã, cum sã rãspundem provocãrilor cotidiene”, declarã Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Rosii Române.

Copiii cu nevoi medicale speciale, în focus prin proiectul OSCAR

Rolul pãrintilor este cu atât mai important în cazul copiilor cu nevoi medicale speciale. De aceea, grupul „Dinti si Pãrinti” oferã informatii si sfaturi publicate pe platforma online a proiectului OSCAR – Oral Special Care Academic Resources (https://oscarpd.ro) – al Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatricã din România. În tara noastrã existã aproximativ 70.000 de copii cu nevoi speciale, având probleme fizice si somatice, psihice, de auz, vizuale, HIV/SIDA, boli rare, surdocecitate, dintre care 60 de procente au o afectare severã. „Sãnãtatea oro-dentarã este importantã pentru toti copiii, însã în cazul copiilor cu patologii generale, problemele stomatologice pot agrava o situatie deja extrem de complexã, ceea ce face ca profilaxia sã aibã o importantã poate si mai mare. Preventia va fi cu atât mai eficientã cu cât legãtura între pãrinti si echipa stomatologicã se realizeazã mai devreme, aducând la îndemâna familiilor informatia corectã si personalizatã despre îngrijirea sãnãtãtii orale în cazul diferitelor afectiuni generale. Grupul „Dinti si Pãrinti” faciliteazã tocmai aceastã comunicare directã, din care noi toti – pãrinti si medici deopotrivã – cîstigãm experientã si învãtãm sã ne ajutãm reciproc pentru a asigura si copiilor cu nevoi speciale de îngrijire a sãnãtãtii un zâmbet cât mai sãnãtos”, declarã dr. Arina Vinereanu, medic primar stomatolog, secretar general al Asociatiei Nationale de Stomatologie Pediatricã din România.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.