Proiect de lege: Elevii din învățământul primar vor putea beneficia de decontarea transportului către școală

MĂSURĂ… Proiectul prin care copiii din clasele primare vor putea beneficia de transport decontat de stat a trecut de Camera Deputaților și urmează a fi aprobat de Senat.

PROPUNERE… Plenul Camerei Deputaților a adoptat miercuri, 21 aprilie, o propunere legislativă potrivit căreia elevii din învățământul primar vor putea beneficia de transport specializat de la și până la unitatea de învățământ, decontat de primării. Aceste prevederi ar urma să intre în vigoare începând cu anul școlar 2022-2023. „În municipii și orașe, elevii din învățământul primar care frecventează cursurile unei unități de învățământ de stat, particulare și confesionale autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse școlare, pentru transportul de la/până la unitatea de învățământ”, prevede proiectul.

Elevii din învățământul primar ar urma să beneficieze de transport decontat de stat pentru drumurile către școală și înapoi până acasă. Mai exact, potrivit edupedu.ro, cheltuielile vor fi asigurate din bugetul de stat prin transfer către unitățile administrativ-teritoriale. Proiectul a fost adoptat miercuri, 21 aprilie, în Plenul Camerei Deputaților, cu 277 de voturi „pentru”, trei „împotrivă” și 17 abțineri, iar trei deputați nu au votat. Un amendament al proiectului care aparține deputaților Natalia-Elena Intotero (PSD) și Szabo Odon (UDMR) prevede ca „În municipii și orașe, elevii din învățământul primar care frecventează cursurile unei unități de învățământ de stat, particulare și confesionale autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse școlare, pentru transportul de la/până la unitatea de învățământ. Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigură din bugetul de stat, prin transfer, către unitățile administrativ-teritoriale”. Proiectul urmează să fie supus dezbaterii Senatului.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ