23.7 C
Vaslui
28-iun.-2022

Proiect eparhial la Mânãstirea Fâstâci, cu implicarea tinerilor din 20 de parohii

PROIECT… Cu binecuvântarea Preasfintitului Pãrinte Episcop Ignatie, la Mãnãstirea Fâstâci a avut loc  „Întâlnirea tinerilor” din 20 de parohii ale Protopopiatului Vaslui, în cadrul proiectului eparhial „Luna pastoratiei copiilor si tinerilor”. În editia de anul acesta sunt implicate 60 de parohii din cele trei protopopiate si 230 de copii.

Evenimentul a debutat prin sãvârsirea Sfintei Liturghii, la altarul de varã al Mãnãstirii, de cãtre pãrintele exarh Zaharia Curteanu, pãrintele protopop Adrian Chirvasã si preotii parohi implicati în proiect. Toti cei 230 de copii participanti s-au împãrtãsit cu Sfintele Taine. Dupã Sfânta Liturghie a avut loc vizionarea filmului care a surprins activitãtile desfãsurate de cãtre tineri în parohiile din care provin. Timp de 4 ore s-au desfãsurat activitãti educative nonformale si jocuri în aer liber, în incinta mãnãstirii, având ca voluntari membrii Asociatiei „JoyCamps România”.

«Proiectul „Luna pastoratiei copiilor si tinerilor”, aflat la a II-a editie în Episcopia Husilor, s-a derulat în perioada 12 aprilie- 12 mai 2022, si a vizat intensificarea misiunii cu tinerii în parohii. În Protopopiatul Vaslui au fost implicati tinerii din Parohiile „Sfânta Cuvioasã Parascheva I si II” din Vaslui, Poiana, Armãsoaia, Bãlteni, Brãhãsoaia, Corbu, Mãrãseni, Mânjesti, Negresti III, Șerbotesti, Zizinca, Vãleni I, Ivãnesti, Miclesti, Chircesti, Portari, Țibãnestii Buhlii si Tatomiresti. La nivelul fiecãrei parohii implicate, tinerii au avut parte, timp de o lunã, de mai multe întâlniri tematice, cateheze, activitãti filantropice, jocuri, activitãti de ecologizare, târguri caritabile, scurte pelerinaje sau drumetii. Toate acestea au culminat astãzi cu întâlnirea de la Mãnãstirea Fâstâci. Multumim cãlduros pentru primirea frumoasã obstii conduse de maica staretã Parascheva Chelaru si povãtuitã de pãrintele Justinian Asaftei», a mentionat domnul Marian Dumitru Ruginã consilierul Sectorului activitãti cu tineretul al Episcopiei Husilor.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here