spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
26-apr.-2024

Proiect eTwinning coordonat de Seminarul Teologic și de Colegiul “Cuza Vodă” Huși, educație prin creativitate și spirit civic!

- Advertisement -

ACTIVI… Tot mai multe cadrele didactice din municipiul Huși se implică proiectele promovate de eTwinning, platforma de comunicare și colaborare a școlilor din întreaga Europă, iar această dorință a dascălilor de a ține pasul cu metodele și noutățile din sistemele educaționale ale altor țări nu poate fi decât benefică învățământului local. Recent, un asemenea proiect, intitulat “Let’s do more to know more!”, coordonat de Seminarul Teologic Ortodox “Sfântul Ioan Gură de Aur” și Colegiul Național “Cuza Vodă” Huși a fost încheiat cu succes. În cadrul său, 178 de elevi din România, Turcia și Republica Moldova, coordonați de 15 profesori, au marcat în cele mai creative moduri Zile Internaționale importante, precum Ziua Copilului, Ziua Internațională a Drepturilor Omului sau Ziua Siguranței pe Internet. „Datorită derulării acestui proiect, elevii au devenit mai conștienți de importanța activităților educaționale în propria lor dezvoltare”, spune  profesoara Diana Girigan.

„Let’s do more to know more!” – un proiect eTwinning coordonat de Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Ioan Gură de Aur’’ și Colegiul Național ,,Cuza Vodă” din Huși. Proiectul s-a desfășurat în anul școlar 2020-2021 și au fost implicați 178 de elevi coordonați de 15 profesori din România, Turcia și  Republica Moldova. Copiii au fost implicați în diverse activități, cum ar fi: Săptămâna Europeană a programării, Ziua Internațională a Vârstnicilor, Ziua Animalelor, Ziua Internațională a Drepturilor Omului, Ziua Siguranței pe Internet, Ziua Toleranței, Ziua Conșientizării Autismului, Ziua Mondială a Sănătății, Ziua Biodiversității, Ziua Copilului și multe altele. Lunar au fost organizate expoziții cu lucrările elevilor (desene, postere, colaje, etc). Desfășurându-se pe timp de pandemie, majoritatea activităților din proiect s-au derulat online, pe diferite platforme dar și fizic, atunci când procesul educativ s-a desfășurat în cadrul școlii. Prin acest proiect, s-a dorit evidențierea importanței activităților educaționale în formarea abilităților necesare elevilor în viața de zi cu zi. S-au desfășurat activități educaționale cu ocazia celor mai importante Zile Internaționale. Astfel, elevii au avut oportunitatea de a-și promova propria țară, obiceiurile și tradițiile specifice țării noatre, dar și de a-și îmbogăți bagajul cultural. Datorită derulării acestui proiect, elevii au devenit mai conștienți de importanța activităților educaționale în propria lor dezvoltare, au devenit mai empatici și mai responsabili față de problemele actuale ale lumii, și-au îmbunătățit abilitățile de utilizare a instrumentelor digitale, și-au dezvoltat spiritul critic, valorile estetice și bineînțeles, abilitățile lingvistice”, au transmis profesorii coordonatori, implicați în proiectul „Let’s do more to know more!”.

Profesori din Huși, implicați în proiecte eTwinning, distinși pentru contribuțiile lor

Colegiul Național “Cuza Vodă” Huși, de pildă, a reușit să implementeze mai multe proiecte eTwinning, iar în urma activităților desfășurate în unele dintre ele, profesorii instituției au obținut certificate de calitate naționale. De pildă, profesoara Ionela Badea, a obținut un asemenea certificat la finalul proiectului “ORIGAME”. Profesoara Maricica Atasiei a primit același certificat de calitate național, în urma implicării în proiectul “Beautiful jewelries from private hands”, fiind, de asemenea, răsplătită pentru contribuția sa cu un Certificat de calitate eTwinning, și în proiectul numit “Ecoschcool, resilient communities – etwinning e curricolo verticale”. Trebuie precizat că eTwinning a devenit parte integrantă a Erasmus, Programul Uniunii Europene, pentru Educație, Formare, Tineret și Sport.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.