Proiect european de 5 milioane de euro, implementat la Bârlad! (VIDEO)

IMPORTANT… A fost aprobat în ședință extraordinară proiectul accesat de Primăria Bârlad prin Axa 13 “Îmbunătățirea serviciilor sociale, educaționale și recreative în Municipiul Bârlad” . Au participat 16 consilieri locali, dintre care unul nu a participat la vot, iar proiectul a fost aprobat cu 15 voturi „pentru”. Denumirea proiectului care a fost accesat de Primăria Bârlad prin Axa 13 este “Îmbunătățirea serviciilor sociale, educaționale și recreative în Municipiul Bârlad” și cuprinde patru obiective: Grădina Publică, Sala de Sport, Centrul de Zi pentru Bătrâni și extinderea Grădiniței 2 din localitate. În câteva zile, urmează a fi semnat contractul de finanțare, proiectul urmând a fi scos la licitație pe SEAP.

Proiectul care a fost aprobat ieri, 13 ianuarie, în ședința extraordinară, cu caracter de îndată, a fost propus pentru finanțare și este în faza de contractare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Est (ADRNE) Piatra Neamț. Vă reamintim că la finalul lunii decembrie anul trecut au fost la Bârlad specialiștii nemțeni care au vizitat cele patru obiective ale proiectului, în valoare de peste 5 milioane de euro: Grădina Publică, Sala de Sport, Centrul de Zi pentru Bătrâni și Grădinița 2 din localitate. Proiectul a fost depus prin Axa 13, pentru a obține fonduri europene. Denumirea proiectului care a fost accesat de Primăria Bârlad prin Axa 13 este “Îmbunătățirea serviciilor sociale, educaționale și recreative în Municipiul Bârlad” . Cei 15 consilieri locali care au fost prezenți la ședința de CLM organizată în sistem online, au aprobat în unanimitate acest proiect.

„Proiectul care este depus pe Axa 13 a parcurs toate etapele de evaluare și a fost acceptat la finanțare. În prezent ne aflăm în etapa de contractare, etapă demarată pe 4 ianuarie și avem termen până pe 14 ianuarie să trimitem proiectul de aprobare a cheltuielor. Este vorba despre cele patru obiective, reunite în acest proiect și anume Grădina Publică, Sala de Sport, (cea veche, din zona Crolux) Centrul de Zi pentru Bătrâni (care va fi în fosta centrală termică din spatele sălii de sport ce se reabiltează) și Grădinița 2 din localitate, unde se va face o extindere. Valoarea este de 28 de milioane de lei (5 milioane de euro – n.r.) din care 23 270 000 de lei este valoare eligibilă și diferența de 4 464 000 valoare neeligibilă. La valoarea eligibilă avem obligația să contribuim cu 2% – adică 465 000 de lei. De asemenea, în acest proiect este împuternicit primarul Dumitru Boroș să semneze contractul de finanțare și toate documentele necesare”, a spus Cătălin Moraru, șeful Biroului de Programe Europene al Primăriei Bârlad.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ