Proiect: Impozit progresiv pe salariu şi taxare diferenţiată pentru pensii şi sănătate

Un proiect de lege pentru creşterea veniturilor nete ale salariaţilor a fost depus luni, 16 noiembrie, la Senat, acesta urmărind impozitarea progresivă a salariilor şi taxarea diferenţiată pentru pensii şi sănătate.

Iniţiatorul, Bota Marius Sorin Ovidiu,fost deputat PSD, actualmente independent, spune că o astfel de schimbare ar duce la taxe reduse pentru cei cu venituri mici şi la taxe majorate pentru cei cu venituri mari.

Potrivit proiectului de lege, în cazul unei persoane cu un salariu brut de până în 3.000 de lei, taxarea totală ar urma să fie de 35% – 0% impozit, 10% contribuţie la sănătate şi 25% contribuţie la pensii. Pentru o persoană cu un salariu brut între 4.001 şi 5.000 de lei, taxarea totală ar urma să fie tot de 35%, dar cu o altă împărţire – 5% impozit, 10% contribuţie la sănătate şi 20% contribuţie la pensii. Pentru o persoană cu un salariu brut de peste 15.000 de lei, taxarea totală ar urma să fie de 50% – 10% impozit, 12,5% contribuţie la sănătate şi 27,5% contribuţie la pensii.

Citeste mai mult: adev.ro/qjz3rn
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ