spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Proiect pentru construirea unui nou corp la Spitalul Bârlad (DOCUMENT)

- Advertisement -
PROIECTE… Spitalul Bârlad și Primăria,depun la Ministerul Sănătății un nou proiect pentru construcția unui corp de spital.

CONSILIERII LA MUNCĂ… Spitalul Bârlad, în colaborare cu primăria, a depus la Ministerul Sănătății o solicitare pentru finanțarea construirii unui nou corp, în care vor funcționa mai multe secții! În ședința extraordinară a CLM Bârlad, care a avut loc ieri, online, 18 consilieri au discutat despre proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai unui obiectiv de investiții „Construire corp clădire pentru secțiile de boli infecțioase, pneumologie și psihiatrie din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Elena Beldiman Bârlad”, etapa Studiu de Fezabilitate.

DOCUMENT: Proiect de hotărâre

Proiectul de hotărâre a fost inițiat în conformitate cu prevederile art. 136 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 – privind Codul Administrativ, în acest moment, spitalul deține Autorizație Sanitară de funcționare cu Plan Cadru de conformare, cu programe operaționale anuale. Pentru problema infrastructurii în care spitalul își desfășoară activitatea, s-au adoptat soluții pe termen scurt, dar fără a soluționa problemele majore. Practic, la această dată spitalul bârlădean este în situația suspendării activității în unele secții, care funcționează în clădiri improprii, astfel:

-Clădirea Sanatoriu TBC în care își desfășoară activitatea două secții, una de Pneumologie care deține 88 de paturi (acuți și TBC cronici) și o secție de psihiatrie cu 60 paturi, inclusiv Centru de sănătate mintală.

– Secția de Boli infecțioase cu 59 de pături, își desfășoară activitatea în trei pavilioane, două dintre acestea fiind clădiri de patrimoniu, care sunt amplasate între blocuri de locuit, actualmente fiind considerat un amplasament cu risc pentru mediu și sănătate publică.

Astfel, necesitatea construirii unui nou corp de clădire pentru relocarea celor 2 secții este mai mult decât necesară, dar și urgentă în aceeași măsură. Din analiza Studiului de Fezabilitate al obiectivului de investiții, Proiect nr. 11/2023, întocmit de S.C. Edificia Concept SRL, rezultă următoarele:

Valoarea totală a obiectivului de investiții : Total general – 310.993.637, 43 lei (fără TVA) și CU TVA 369.710.777,89 lei. Durata de execuție a lucrărilor este de 40 de luni. Sursa de finanțare va fi Programul Operațional Sănătate 2021-2027, Prioritatea 2 – Servicii de reabilitare, paliație și spitalizări pentru boli cronice adaptate fenomenului demografic de îmbătrânire a populației, impactului dizabilității și profilului de morbiditate; fonduri publice naționale și bugetul local, pentru asigurarea sumelor necesare susținerii cheltuielilor neeligibile și a cofinanțării conform prevederilor din cadrul Programul Operațional Sănătate 2021-2027, Prioritatea 2; Număr paturi relocate în nou corp de clădire: 178, locuri de parcare propuse – 31.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Mai bine initia un proiect de accesare de fonduri pentru construirea unei sectii de dezintoxicare pentru drogati ca la cati trageau pe nas liniute, in baia restaurantului unde si-a facut nunta, chiar ar fi necesar!

  2. Pres Cons de administratie a preluat spitalul pe persoana fizica.El pune manageri ,el face angajari,totul este la discretia lui, iar primarul este multumit si sustine in contnuare clica consumatoare de resurse publice .Fac proiecte pe hartie sa justifice lipsa de rezultate .Nu se va face nici un spital, primaria fiind indatorata la banci,iar adresabilitatea este la pamant.Urmeaza restructurarea si in acest domeniu si atunci se va cerne sita si se va vedea ce bine a fost administrat spitalul.

  3. Proiectul asta e depus doar pentru a face jocul celor de la USR, unde exista un doctor membru in Consiliul Local Barlad care vrea cu tot dinadinsul sa fie sef de sectie (ca doar de aia au infiintat sectia de paliatie!)! Tot la spital, Red Bull si consilierii loiali lui au aprobat infiinatrea unei sectii de chirurgie plastica si reparatorie si arsuri pentru doctorul pus de de ei presedintele Consiliului de Administratie, si care le-a facut toate jocurile cu angajarile de neamuri, rubedenii, pile, amante si fini (dupa cum barfeste lumea prin spital intre presedintele CA si Cyprinol ar fi avut loc un schimb de replici in care primul i-ar fi spus „Eu te-am pus eu te dau afara”). Prioritatea spitalului ar tebui sa fie un corp nou de cladire care sa adaposteasca noul bloc operator nu fonfleuri de astea de doi bani! Punem pariu ca urmatoarea descindere a DNA va fi la spital iar la final ii vor face o vizita si mult iubitului si stimatului nostru Red Bull?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.