spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Proiect: Șoferii vor putea raporta online problemele de siguranță întâlnite pe drumuri

- Advertisement -

Tinând cont de faptul că, potrivit statisticilor europene, România înregistrează cel mai mare număr de victime provenite din accidente rutiere, autoritățile de la noi vor să crească siguranța circulației rutiere, unul dintre instrumentele ce se doresc introduse în acest sens fiind un sistem național de raportare a problemelor întâlnite de șoferi pe drumuri. Astfel, vor putea fi raportate, de pildă, zone de drum nemarcat, fără indicatoare rutiere sau plin de gropi. Măsurile propuse pentru creșterea siguranței traficului rutier din țara noastră sunt cuprinse într-un proiect pus, de puțină vreme, în dezbatere publică de către Ministerul Transporturilor.

Unul dintre instrumentele ce urmează să fie folosite de autorități pentru creșterea siguranței traficului rutier este un sistem național de raportare voluntară a problemelor întâlnite de șoferi pe drumurile din țara noastră.

Acest sistem de raportare destinat șoferilor va ajuta autoritățile să colecteze informații privind eventuale pericole (existente deja sau potențiale) pentru siguranța infrastructurii rutiere. Aici poate fi vorba despre parapete lipsă sau distruse, lipsa marcajelor sau a indicatoarelor și, în anumite cazuri, de existența gropilor pe un segment de drum.

În plus, prin acest proiect de OG se extinde obligația autorităților de a realiza evaluarea de impact pentru siguranţa rutieră şi auditul de siguranţă rutieră pentru proiectele de infrastructură rutieră și asupra drumurilor județene, având în vedere numărul foarte mare de accidente care se produc pe acest tip de drum. …https://avocatnet.ro/articol_58868/Proiect-%C8%98oferii-vor-putea-raporta-online-problemele-de-siguran%C8%9B%C4%83-intalnite-pe-drumuri.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.