Proiect ,,START ONG, Șah pentru copiii din satele județului Vaslui” 

Clubul Sportiv GAMBIT Husi

Comunicat de presă:

Proiect ,,START ONG, Șah pentru copiii din satele județului Vaslui” 

Asociația “Clubul Sportiv GAMBIT”  Huși desfășoară proiectul ,, START ONG, Șah pentru copiii din satele județului Vaslui”, proiect finanțat prin  programul START ONG, lansat de Kaufland și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Activitățile se desfășoară în perioada 24.08-31.12.2020, în satele Stănilești, Răsești din județul Vaslui și în județul Suceava.  Proiectul se adresează în special copiilor din zona rurală a județului Vaslui care doresc să invețe  „sportul minții”- șahul, să participe la turnee și să câștige competiții.

Următoarea activitate din cadrul proiectului este organizarea unei competiții de șah pentru copii în satul Râșești, județul Vaslui, în perioada 09-11.10.2020 pe categorii de vârstă (băieți, fete, sub 10 ani, 10 – 12, 12-14 și peste 14 ani fiind premiați  primii 4 la fiecare categorie cu materiale sportive necesare).

Totodată continuăm cursurile de șah gratuite pentru copiii din comunele Drânceni și Stănilești la sediul școlilor gimnaziale din localități cât și online.

“Practicând jocul de șah, copilul intră în contact cu noțiuni care-i vor fi de folos pe parcursul anilor următori: strategie, ofensivă, defensivă, planificare, sacrifiu, capturare, competiție, rivalitate, anticipare, amenințare, autocontrol, raționament etc. Urmând aceste  cursuri de șah pentru copii, copilul își va antrena o serie de abilități și va învăța:  să analizeze și să se autoanalizeze;  să urmărească un obiectiv; să prevadă consecințele unei acțiuni;  să-și stăpânească emoțiile;  să-și dezvolte creativitatea, originalitatea, imaginația; să aibă răbdare; să-și dezvolte spiritul competitiv;  să-și asume responsabilități, fiind singurul responsabil de reușită sau eșec și nu în ultimul rând, să prindă încredere în forțele proprii” – a declarat Ursan Cornel Marius, coordonator de proiect.

Pentru mai multe informaţii privind proiectul puteți contacta coordonatorul de  proiect: Ursan Cornel Marius, tel.0767802543, email: [email protected]

“Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.”
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ