spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
25-mai-2024

Proiect transfrontalier pentru energie

- Advertisement -

Reducerea consumului de energie conventionalã din sectorul serviciilor publice din Vaslui, Leova, Hâncesti si Izmail. Extinderea utilizãrii energiei solare în sistemul de sãnãtate publicã si în sistemul social din zona transfrontalierã. Sunt cele mai importante obiective ale proiectului „Energia – valoare transfrontalierã” implementat de Consiliul Judetean Vaslui în parteneriat cu douã consilii raionale din Republica Moldova, Hâncesti si Leova, si autoritãtile locale din orasul Izmail, Ucraina. Ieri, în Sala „Stefan cel Mare” a Palatului Administrativ Vaslui, a avut loc consultarea publicã în vederea întocmirii strategiei energetice din cadrul proiectului. Valoarea totalã a acestuia este de 770.201 euro, din care contributia Uniunii Europene reprezintã 89,93% (692.641 euro).

„În numele delegatiei vã multumesc cã ne-ati invitat. Pentru noi, acest proiect a fost o oportunitate sã ne întâlnim, pentru cã în alte situatii nu ne putem vedea. Noi venim la Vaslui dupã ce am avut o campanie electoralã foarte grea, dar este bine cã partidele proeuropene au acumulat 55 de mandate în Parlamentul tãrii noastre. Republica Moldova va merge pe drumul integrãrii europene”, a spus Efrosinia Gretu, presedinta Consiliului Raional Leova.

Grupul tinã al proiectului este format din 30 de institutii publice locale din cele patru unitãti administrative partenere, care oferã servicii de sãnãtate, educatie, sociale si culturale. (Andrei POPESCU)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.