spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
25-mai-2024

Proiect umanitar: “CLIK – informatie, performantã, reusitã” (foto)

- Advertisement -

AJUTOR NESPERAT 23 de copii din judetul Vaslui, aflati cu mãsurã de protectie la zece asistenti maternali profesionisti din mediul rural si alti sapte copii ai acestora au primit, cu titlu gratuit, zece calculatoare în cadrul proiectului “CLIK – informatie, performantã, reusitã” lansat de Asociatia Copilãrie-Tinerete-Bãtrânete, în perioada 15-21 august. Localitãtile unde s-au distribuit calculatoarele sunt : Pogonesti, Ivesti, Zorleni, Perieni si Popeni.

Calculatoarele au fost oferite de Asociatia “Ateliere Fãrã Frontiere – ASSOCLIC”, care este si partener al proiectului, ca urmare a participãrii la competitia ASSOCLIC, editia I 2014. Durata proiectului este de 12 luni. Scopul proiectului este de a le permite accesul copiilor din mediul rural, aflati cu mãsurã de plasament la un asistent maternal profesionist, la o educatie formalã si nonformalã de calitate, prin facilitarea accesului la informatie. Copiii vor fi sprijiniti sã-si dezvolte abilitãtile de utilizare în mod corespunzãtor a calculatorului, sã navigheze pe Internet pentru a se informa, crescându-le calitatea proceselor de învãtare si educatie; sã-si dezvolte competentele de comunicare si studiu individual, abilitãtile creative, de relationare si socializare; sã utilizeze calculatorul în efectuarea temelor, a referatelor scolare, învãtãrii unei limbi strãine. De asemenea, asistentii maternali profesionisti, care au acesti copii în îngrijire, îsi vor îmbunãtãti procesul educational prin informare permanentã si schimb de experientã cu alti pãrinti.

Asociatia “Copilãrie-Tinerete-Bãtrânete”

Asociatia “Copilãrie-Tinerete-Bãtrânete” din Tutova este o asociatie înfiintatã în ianuarie 2014 si are ca scop principal îmbunãtãtirea calitãtii vietii prin crearea unui cadru organizatoric adecvat pentru furnizarea de servicii specializate: sociale (în vederea prevenirii sau limitãrii unor situatii de dificultate ori vulnerabilitate care pot duce la marginalizare sau excluziune socialã), medicale, culturale, educationale, economice si de mediu, furnizate în spirit cetãtenesc si fãrã urmãrirea unui scop economic propriu.

Asociatia “Ateliere Fãrã Frontiere – ASSOCLIC”

“Ateliere Fãrã Frontiere” (AFF) Bucuresti este o asociatie românã, creatã în mai 2008, având ca scop insertia socialã, profesionalã si civicã a persoanelor aflate în mare dificultate. Cele trei misiuni ale asociatiei sunt: lupta împotriva excluziunii; protejarea mediului; solidaritate pentru proiecte de educatie si dezvoltare localã. ASSOCLIC 2014 Etapa I se înscrie într-o serie de activitãti desfãsurate de “Ateliere Fãrã Frontiere” si ECOTIC în cadrul proiectului “RRResponsabil: fii responsabil, fii solidar – Redu, Reutilizeazã, Recicleazã, oferind o nouã sansã persoanelor dezavantajate”, proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul contributiei elvetiene pentru Uniunea Europeanã extinsã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.