spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
26-feb.-2024

Proiect unic care dă o şansă tinerilor aflaţi în grija statului. Sunt ajutaţi să-şi găsească loc de muncă

- Advertisement -

În judeţul Botoşani a fost înfiinţat un centru unicat care dă o şansă tinerilor lăsaţi în grija statului. După ce ies din sistemul de protecţie socială aceştia sunt cazaţi gratuit iar specialiştii din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului le caută un loc de muncă.

Aproximativ o sută de tineri lăsaţi de părinţi în grija statului, în judeţul Botoşani, ies anual din sistemul de protecţie socială după împlinirea vârstei de 18 ani. Majoritatea nu urmează studii superioare care să le asigure încă minimum trei ani ajutorul statului. În cel mai bun caz, aceşti tineri pot locui pe termen limitat în apartamentele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, cu alţi copii de diferite vârste.

Pentru a-i ajuta să aibă o viaţă independentă şi să se integreze în societate, specialiştii în asistenţă socială de la Botoşani au reuşit să facă singurul centru de tranzit, din România, subordonat unei asemenea direcţii de asistenţă socială, pentru a-i ajuta pe aceşti tineri să se integreze în societate şi să se bucure de o viaţă normală. ..https://adevarul.ro/stiri-locale/botosani/proiect-unic-care-da-o-sansa-tinerilor-aflati-in-2198907.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.