spot_imgspot_img
11.9 C
Vaslui
13-apr.-2024

Proiect: Va apărea un nou număr unic național, destinat raportării cazurilor de abuz asupra copiilor

- Advertisement -

Toate situațiile în care un copil are de suferit, respectiv dacă acesta este subiectulul unui abuz, al exploatării, al neglijării sau al unor violențe, și în care nu este nevoie de o intervenție promptă vor putea fi raportate printr-un nou număr unic național, și anume 119. Acest număr va putea fi apelat gratuit și va fi disponibil în toate rețelele publice de telefonie ce funcționează în țara noastră. Măsura introducerii noului număr național apare într-un proiect ce așteaptă avizarea Consiliului Economic și Social (CES).

În esență, proiectul de OUG de la CES stabilește implementarea Programului Național de Suport pentru copii, ce conține, printre altele, și măsura înființării unui nou număr unic național, la care se vor putea semnala acțiunile abuzive îndreptate asupra copiilor, și anume 119.

Mai exact, prin apelarea numărului unic 119 vor putea fi raportate acțiunile de abuz, exploatare, neglijare sau de violență îndreptate asupra copiilor. Acest număr se va folosi doar atunci când nu este vorba despre o situație de urgență. În mod evident, în cazurile de urgență se va apela numărul unic 112.

Apelurile la numărul unic 119 vor fi gratuite pentru apelanți, costurile fiind suportate de operatorii de telefonie, și vor fi disponibile în toate rețelele publice de comunicații din România. ….https://avocatnet.ro/articol_59034/Proiect-Va-ap%C4%83rea-un-nou-num%C4%83r-unic-na%C8%9Bional-destinat-raport%C4%83rii-cazurilor-de-abuz-asupra-copiilor.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.