Proiectile de război, descoperite în vecinătatea Spitalului Județean de Urgență Vaslui (FOTO)

PERICOL… O misiune de ridicare a unor obiecte explozive, rămase din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost executată de pirotehniștii ISU Vaslui în prima zi a săptămânii. Aceștia au transportat și depozitat în siguranță zece proiectile descoperite în vecinătatea Spitalului Județean, pe locul unde acum Primăria Vaslui vrea să construiască o grădiniță.

Potrivit reprezentaților ISU Vaslui, doar două dintre proiectile erau inactive, pentru celălalte opt existând oricând posibilitatea să explodeze. “Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Podul Înalt” al Județului Vaslui a intervenit pentru asanarea mai multor proiectile descoperite în municipiul Vaslui, în urma unor săpături efectuate pe strada Ștefan cel Mare, la aproximativ 250 metri SE față de Spitalul Județean de Urgență.

La sosirea echipajului de intervenție, fuseseră găsite două proiectile, săpăturile fiind continuate până la înlăturarea pericolului. După aproximativ patru ore de muncă, pirotehniștii au scos la suprafață nu mai puțin de zece elemente de muniție, din care: patru proiectile de artilerie explozive calibrul 152 mm, două proiectile de artilerie explozive calibrul 210 mm, două proiectile perforante calibrul 152 milimetri și două focoase. Proiectilele prezentau un real pericol, acestea fiind transportate la depozitul special amenajat pentru astfel de muniții rămase neexplodate, urmând ca acestea să fie distruse la o dată ulterioară”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ