9.2 C
Vaslui
27-mart.-2023

Proiectul care interzice centralele termice de apartament a intrat la avizare

- Advertisement -
DEMERSURI… Centralele de apartament vor fi interzise în blocurile ce urmează să fie construite, anunță ministrul Mediului. Pentru centralele deja montate, proprietarii ar putea fi taxați. O directivă în aceste sens este pregătită de Comisia Europeană.

ÎN LINIE DREAPTĂ… Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a anunțat că proiectul de hotărâre care interzice centralele individuale în blocurile noi a intrat în avizare. ”Proiectul de Hotărâre de Guvern este în avizare la Ministerul și până la finalul lunii va intra în circuitul de avizare interministerial. Sper să fie susținut și de guvern și celelalte ministere”, a declarat Barna Tanczos.

Interzicerea centralelor individuale nu va afecta în niciun fel blocurile care au deja centrală, blocurile aflate în construcție sau pe cele care au primit autorizație de construcție, dar nu au început construcția efectivă. Proiectul a fost prezentat pentru prima dată la finalul anului trecut. Ministrul a spus că în general, pe termen lung trebuie găsite soluții urbanistice în noile cartiere, pentru a elimina sursele de poluare: Pentru viitor trebuie să facem un prim pas de normalizare a acestor chestiuni de urbanism, în primul rând. Vedem ce se întâmplă cu infrastructura rutieră din noile cartiere. De foarte multe ori nu există și este o sursă de poluare, pentru că noroiul se aduce zi de zi în oraș din acele cartiere noi, unde infrastructura nu a fost pregătită în prealabil. Acesta a mai spus: „Vedem ce se întâmplă cu instalațiile electrice. Mai nou, sunt probleme și la capacitățile proiectate, pentru că dacă cineva a făcut economie la bani și nu a cerut puterea instalată necesară pornirii concomitente a 200 de aparate de aer condiționat, normal că în anumite cartiere apar problemele și vine nemulțumirea noilor proprietari de acolo. Urbanismul înseamnă o planificare pe termen mediu, lung, respectarea unor condiții legale raționale și de exploatare durabilă. Dacă ele lipsesc, apar problemele cu poluarea, cu asigurarea energiei electrice, cu gestionarea apei reziduale sau asigurarea apei potabile în aceste cartiere”, a subliniat Barna Tanczos.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Asta înseamnă ca incapabilul Nicușor, primar al Bucurestiului, se asigura ca vom avea caldura in apartamente iarna viitoare. Nu suna a amenintare, dar altfel ar trebui sa se teama sa mai iasa din Primarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.