Proiectul lui Dragnea prin care BNR trebuia să aducă în ţară rezerva de aur, respins de Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a respins marţi proiectul de lege iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae prin care Banca Naţională a României (BNR) ar fi fost obligată să aducă în ţară aproape toată rezerva de aur ţinută în Londra, la Banca Angliei.

Rezerva de aur a României rămâne la Londra. Camera Deputaţilor a respins proiectul de lege privind repatrierea rezervei de aur a României, iniţiat de fostul lider PSD Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae. Au fost 173 „pentru”, 131 „contra” şi o abţinere.

Potrivit proiectului, BNR ar fi fost obligată să repatrieze circa 91% din aurul depozitat în străinătate, adică aproape 56 de tone.

„Dacă există pericolul diminuării rezervelor, până la un nivel care ar periclita tranzacţiile internaţionale ale statului, precum şi în cazul în care diminuarea s-a produs, Banca Naţională a României prezintă Parlamentului şi Guvernului, de îndată, un raport privind situaţia rezervelor şi cauzele care au condus sau care pot conduce la o astfel de reducere. Raportul va conţine recomandările Băncii Naţionale a României privind politicile guvernamentale macroeconomice necesare pentru preîntâmpinarea sau remedierea situaţiei”, prevede proiectul legislativ.

„Din rezerva constituită, Banca Naţională a României poate depozita aur în străinătate exclusiv în scopul obţinerii de venituri prin tranzacţionare şi alte operaţiuni specifice. Depozitele de aur constituite de Banca Naţională a României în străinătate nu pot depăşi 5% din cantitatea totală de aur constituită ca rezervă”, stabileşte un alt articol al proiectului. …https://www.romaniatv.net/proiectul-lui-dragnea-prin-care-bnr-trebuia-sa-aduca-in-tara-rezerva-de-aur-respins-de-camera-deputatilor_5449008.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ