spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Proiectul „Our Precious Plants” la Liceul „Marcel Guguianu” din Zorleni (P)

- Advertisement -

PARTENERIAT…Liceul Tehnologic „Marcel Guguianu” Zorleni a implementat în perioada 01.09.2019 – 31.08.2022, proiectul de parteneriat strategic doar între scoli (KA201), cu titlul „Our Precious Plants”, finantat de Comisia Europeanã prin intermediul programului Erasmus+. Coordonatorul parteneriatului, Scoala Sophie Scholl Realschule Karlsruhe din Karlsruhe – Germania, alãturi de ceilalti parteneri – Liceul Tehnologic „Marcel Guguianu” din Zorleni – România, IIS Gobetti Marchesini Casale Arduino din Torino – Italia si IES Macià Abela din Crevillent – Spania s-au întâlnit în cadrul a 4 activitãti transnationale de învãtare la care au participat în total 91 elevi si 26 de profesori din toate tãrile partenere. Acest proiect a avut ca obiectiv general dezvoltarea învãtãrii continue si îmbunãtãtirea abilitãtilor de a avea un stil de viatã sãnãtos.

Grupul tintã al Liceului Tehnologic” Marcel Guguianu” a fost format din 31 de elevi din învãtãmântul liceal si profesional si 7 cadre didactice (Iftemie Tamara – coordonator, Gându Liviu, Purice Francisca, Darie Vasilicã, Grecu Elena, Timofticiuc Florina, Zuran Luminita). Prima întâlnire de proiect a avut loc în perioada 7-14 decembrie 2019, Torino, tema fiind „Bunãtatea plantelor”. Au participat 6 elevi si 3 cadre didactice. A doua întâlnire de proiect a avut loc în România, în perioada 12-19 februarie 2022, tema fiind „Nevoile plantelor”. Partenerii din Germania si Italia au participat la activitãti online, partenerii din Spania participând fizic la toate activitãtile din program. Astfel, 7 elevi si 2 profesori spanioli s-au alãturat celor 21 de elevi si 7 cadre didactice din România. În perioada 25-30 aprilie 2022 s-a desfãsurat activitatea transnationalã de învãtare din Spania, în Crevillent, cu tema – „Plante mediteraneene”. Echipa de la Liceul Tehnologic „Marcel Guguianu” Zorleni a fost formatã din 3 cadre didactice si 7 elevi. Ultima întâlnire de proiect a avut loc între 9-14 mai 2022, în Karlsruhe, Germania. Au participat toti partenerii, echipa României fiind formatã din 3 profesori si 6 elevi. Tema întâlnirii a fost alt aspect al lucrului cu plantele locale europene – „Recoltarea si procesarea primavera”.

„Aceastã colaborare europeanã între profesionisti din educatie, familiile elevilor implicati si comunitatea localã a avut un impact pozitiv asupra adolescentilor, dezvoltându-le abilitãtile de viatã sãnãtoasã, ajutându-i: sã constientizeze importanta unei alimentatii corecte, sã realizeze ce beneficii furnizeazã plantele europene si sã aibã respect fatã de plante si mediul înconjurãtor în general. Rezultatele proiectului se regãsesc în Twinspace-ul proiectului de pe eTwinning si în Ghidul de îmbunãtãtire a abilitãtilor de a avea un stil de viatã sãnãtos”, a precizat prof. Iftemie Tamara, coordonator proiect al Liceului Tehnologic „Marcel Guguianu”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Mai există scoala asta ? unde o secretara face legea Unde angajatii cu auxiliarul stau cu berea pe sub mese si se dau mari intelectuali iar ei au liceul terminat la seral.
    Ce blestem pe copii sa invete de la sugativele astea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.