8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Promisiunea ministrului Educaţiei: „Cel puţin 12 elevi din fiecare clasă din România vor lua bursă ”

- Advertisement -

Aproape jumătate dintre elevii din clasele din România vor putea primi bursă începând cu anul viitor, a promis ministrul Educaţiei la Forumul Educaţiei de la Iaşi.

Anul şcolar 2023-2024 va aduce de zece ori mai mulţi bani pentru bursele elevilor din România, a transmis ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, în cadrul Forumului Educaţiei, desfăşurat la Iaşi, sâmbătă, 6 august. Acesta a spus că noile măsuri în privinţa burselor elevilor vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

„Raportaţi, vă rog, o clasă de 28 de elevi pentru a fi cât se poate de clar: 28 de elevi de liceu. Veţi şti că, pentru acea clasă, bugetul de burse, dacă vrei să coboram de la nivel de şcoală la nivel de clasă, este de 1.500 de lei înmulţit cu 28 de elevi, 42.000 de lei. Împărţiţi la numărul de luni de şcoală. Veţi vedea că aveţi peste 4.800 de lei pe lună burse. Dacă media între 500 de lei bursă de performanţa şcolară sau 300 de lei minim bursă socială este de 400 de lei, veţi vedea că în fiecare clasă de 28 de elevi aveţi cel puţin 12 elevi care vor lua bursă în fiecare clasă din România, iar cuantumul acestor burse va fi motivant”, a declarat ministrul Educaţiei.

Sorin Câmpeanu a spus că fiecare clasă va avea puterea de a-şi pune în practică propria politică de susţinere a performanţei.

Citeste mai mult: adev.ro/rg8hlt

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.