4.5 C
Vaslui
31-mart.-2023

Propaganda rusă, după decizia Uniunii Europene: „Republica Moldova va fi anexată României prin aderarea la UE”

- Advertisement -

Ucraina şi Moldova vor fi „înrobite” de Uniunea Europeană, iar Moldova va fi anexată de România – sunt câteva dintre cel mai des întâlnite dezinformări ale propagandei pro-Kremlin în legătură cu obţinerea de către Ucraina şi Moldova a statutului de candidate la aderare.

Site-ul Eu vs Disinfo – proiectul pilot al Grupului de lucru Est StratCom al Serviciului European de Acţiune Externă înfiinţat în 2015 pentru a răspunde mai bine campaniilor de dezinformare ale Federaţiei Ruse care afectează Uniunea Europeană – analizează cum a fost primită de către propaganda pro-Kremlin ştirea privind acordarea statutului de candidat UE Moldovei şi Ucrainei.

La 23 iunie 2022, Consiliul European a acordat statutul de candidat Ucrainei şi Moldovei şi şi-a exprimat disponibilitatea de a face acelaşi lucru pentru Georgia, odată ce priorităţile specificate în avizul Comisiei privind cererea de aderare vor fi rezolvate.

Instituţiile media controlate de Kremlin au profitat de momentul cu adevărat istoric pentru a-şi propaga afirmaţiile înşelătoare despre extinderea UE. În timp ce reacţia iniţială a ecosistemului de dezinformare pro-Kremlin a fost oarecum rezervată, apoi campania de dezinformare a reciclat teoriile folosite în trecut pentru a discredita Parteneriatul Estic.

Citeste mai mult: adev.ro/resg3u

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.