-5.3 C
Vaslui
07-feb.-2023

Propria concubină, trimisă „la produs” la Ţifeşti

- Advertisement -

Tanăra, în varstă de 19 ani, ar fi fost „dată la produs” de propriul concubin.Clienţii interesaţi de sex pe bani beneficiau de serviciile a două minore, pe care le-au sechestrat, una dintre ele fiind dată dispărută

Cei trei traficanţi de carne vie arestaţi miercuri de Tribunalul Vrancea la propunerea procurorilor DIICOT au declarat recurs la măsura privării de libertate pentru 29 de zile. Mihai Emil Borcea, 22 ani, şi Cristinel Dănuţ State, 25 ani, ambii din Ţifeşti, au fost arestaţi după ce au fost acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat şi de trafic de minori în vederea practicării prostituţiei. State este acuzat, în plus, de comiterea infracţiunii de proxenetism, acesta fiind de altfel recidivist. Fratele său, Valentin Marian State, 23 ani, a primit mandat de arestare pentru 30 de zile în lipsă, întrucat nu a fost găsit acasă la descinderile anchetatorilor. În acelaşi dosar mai este cercetată penal şi Ionelia Claudia Harţuche, concubina lui Cristinel State, pentru că s-ar fi asociat grupului infracţional constituit în vederea practicării prostituţiei. Asta după ce chiar tanăra ar fi „prestat” pentru concubinul său. „În sarcina inculpatului S.C.D. arată că s-a reţinut şi infracţiunea de proxenetism, constând în aceea că cu bună ştiinţă a tras foloase de pe urma practicării prostituţiei actualei sale concubine(…) Între cei trei inculpaţi, pe diferite momente şi etape a intervenit o înţelegere în scopul săvârşirii acestor infracţiuni. Iniţial, minora(…) a fost găzduită de(…), care a fost exploatată sexual,  racolându-i mai mulţi clienţi şi de pe urma căruia a tras foloase materiale, iar ulterior când mama acestuia nu a mai fost de acord cu găzduirea acesteia, minora a fost transferată la inculpatul(…) fiind exploatată sexual şi de acesta. Astfel la jumătatea lunii decembrie 2011, când a revenit în ţară inculpatul(…) a exploatat-o sexual pe minora(…) Tot la jumătatea lunii decembrie 2011 a fost găzduită şi minora(…), care a fost exploatată sexual de către cei doi fraţi, cât şi de inculpatul B. M. I. până la jumătate lunii ianuarie”, se arată în motivarea măsurii de arestare preventivă a celor trei învinuiţi. Trebuie precizat că una dintre minore fusese dată dispărută de mama sa, fiind ulterior găsită la unul dintre inculpaţi.

Partida de sex, 50 de lei

„Părinţii minorei(…) respectiv mama acestei(…) a declarat-o dispărută pe fiica sa la sfârşitul anului 2011. Prin organele de poliţie s-au efectuat căutări şi a fost localizată, iar în timp ce organele de poliţie şi mama minorei efectuau aceste demersuri, mama minorei primea telefoane de ameninţare neputând preciza de la cine, însă există bănuială că telefoanele erau date de către o persoană care avea interesul să o exploateze pe această minoră”, se arată în materialul de la instanţă. Conform anchetatorilor, tinere erau exploatate contra sumei de 50 lei pentru client. „Din probele administrate în cauză, respectiv declaraţiile celor două minore, a martorilor audiaţi în calitate de clienţi  rezultă  că minorele se duceau cu numitul(…) , în sensul că acesta asigura transportul şi că minorele urmau să întreţină relaţii sexuale contra unor sume de bani, de regulă în cuantum de 50 lei”, se mai indică în materialul de la instanţă. La măsura arestării, anchetatorii au justificat-o şi prin periculozitatea învinuiţilor, după ce „cei doi fraţi sunt cunoscuţi cu antecedente penale, au săvârşit infracţiuni de distrugere şi de violare de domiciliu. Inculpatul …… a şi executat o pedeapsă în penitenciar pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare şi port ilegal de cuţit. Ultimele condamnări ale celor doi fraţi a fost prin aceeaşi sentinţă, ei acţionând împreună şi în acea cauză, respectiv în dosarul nr. …../2009 al Judecătoriei Panciu, unul fiind condamnat cu suspendare şi unul cu executare”, după cum s-a consemnat în motivarea de la instanţă. Cei doi tineri arestaţi nu au recunoscut nici în faţa procurorilor şi nici la instanţă faptele de care sunt acuzaţi.

www.ziaruldevrancea.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.