spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
23-feb.-2024

Proprietarii de terenuri pot obține bani europeni pentru lucrări de împădurire

- Advertisement -
BANI… Ordinul privind aprobarea Schemei de ajutor de stat “Sprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri” a fost aprobat.

SPRIJIN… Proprietarii de terenuri pot obține fonduri europene pentru crearea de trupuri de pădure sau perdele de protecție după ce Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a publicat ordinul privind aprobarea Schemei de ajutor de stat “Sprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri”. Banii se vor acorda cu scopul înființării plantațiilor și întreținerea lor până în anul 6. Valoarea sprijinului financiar depinde de tipul de plantație, relieful, precum și de soiul de arbore.

De exemplu, pentru un hectar de pădure de protecție, în zona de câmpie se poate obține circa 17 mii euro pe parcursul celor șase ani. Scopul schemei de ajutor de stat este “acordarea unui sprijin financiar deținătorilor publici și privați de terenuri pretabile pentru împădurire”, precum și formelor asociative ale acestora în vederea împăduririi terenurilor deținute. În categoria deținătorilor publici de teren pretabil pentru împădurire sunt incluse unitățile administrativ-teritoriale de nivel LAU 2 (comune, orașe, municipii, pentru domeniul public și privat deținut de către acestea) și alte persoane juridice de drept public, precum și formele asociative ale acestora. Pentru a fi eligibili, beneficiarii trebuie să îndeplinească două condiții de eligibilitate: a) să realizeze trupuri de pădure cu o suprafață de cel puțin 0,5 ha sau perdele forestiere de protecție cu o suprafață de cel puțin 0,1 ha; b) terenurile pe care urmează să realizeze trupuri de pădure sau perdele forestiere să fie pretabile pentru împădurire, așa cum sunt definite la art. 5 lit. a).  Valoarea totală estimată a ajutorului care va fi acordat în cadrul schemei este echivalentul în lei al sumei de 500 milioane de euro.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.