27.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Propunere: Primarii, consilierii locali sau cei județeni să nu poată ocupa funcția mai mult de 12 ani

Consiliul Local Vaslui

MODIFICARE…Numărul de mandate pe care le pot avea președinții de consilii județene, primarii, consilierii județeni sau consilierii locali ar putea fi limitat la trei, potrivit unei propuneri legislative aflată la Camera Deputaților. Astfel, având în vedere că un mandat este de patru ani, aceștia vor putea ocupa funcțiile timp de cel mult 12 ani.

Propunerea legislativă pentru completarea art.201 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ a fost inițiată de mai mulți senatori și deputați de la USR. Documentul introduce un nou aliniat la articolul 201 din Codul administrativ, respectiv: „Nicio persoană nu poate îndeplini funcția de primar, consilier local, președinte de consiliu județean sau consilier județean mai mult de 3 mandate”. Potrivit inițiatorilor, „după două mandate, aceștia, primarul, consilierul local, președintele de consiliu județean și consilierul județean, construiesc în jurul lor un sistem politic și instituțional în care orice competiție reală locală devine imposibilă”. Codul administrativ nu conține în prezent o limitare privind numărul de mandate pe care le pot avea cei aleși în funcțiile amintite. Singura limitare impusă primarilor, consilierilor locali, președinților de consilii județene și consilierilor județeni este legată de durata mandatului. Mai exact, mandatele acestora sunt, potrivit Codului administrativ, de patru ani. Pentru a se aplica, proiectul de lege trebuie să treacă de Parlament, să fie promulgat de președintele țării și să fie publicat în Monitorul Oficial.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. FOSILA BUZATU , DE CÎȚI ANI ESTE PREȘEDINTE ? CRISTEA VICTOR DACĂ A FOST PRIMAR 3 MANDATE,CE A FĂCUT ? NUMAI A BĂUT .SUNT MULTE ORDINĂRII FĂCUTE DE CEI VOTAȚI ȘI NEVOTAȚI .

  2. Lui Bahrim de la Vutcani ii cam ajunge , s a imbogatit ca a furat toate Fondurile Europene si s a imbogatit . dintr un salar nu faci asemenea avere colosala. Dar nu i nimic cel de sus va avea grija chiar daca a facut donatii pe la biserici dna Bahrim ,repet ,nu a facut din salar ,este foarte clar.
    Urci o viata si cazi intr o secunda. Au ajuns sa SE ROAGE HOTII la Dumnezeu dar tot le va iesi adevarul la iveala.

  3. Dar oare pentru parlamentari nu ar fi valabil? Primarii, consilierii județeni și locali își pierd mandatul pt traseism, parlamentarii nu.

    • Si chiar mai putin! Priviti cum toti primarii, prin rude sau prin interpusi, au ajuns sa fie milionari! Vezi cazul Moraru (Falciu), Miler (Voinesti), Lungu (Coroiesti), Bahrim (Vutcani) si toti ceilalti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here