spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
02-dec.-2023

Prostituatele, afectate de ger şi criză

- Advertisement -

Prostituatele sunt tot mai afectate de criză, dar şi de ger. În timp ce unele îşi acostează clienţii în plină stradă, altele le dau acestora numărul de telefon la care pot fi găsite, pentru a le contacta atunci când au nevoie de servicii sexuale. Protagonista poveştii noastre nu este foarte nemulţumită de banii pe care îi câştigă în ţară, din prostituţie. Vrea să plece în străinătate. A mai fost peste hotare şi susţine că i-a mers foarte bine.

Criza economică le afectează şi pe practicantele celei mai vechi meserii din lume. Este vorba de prostituate.
Puţinele prostituate, care „prestează“ pe raza judeţului Vrancea, au fost alungate de pe străzi de criza economică, dar şi de ger. Fetele, puţine la număr, nu prea mai ies la „muncă“ în aer liber în această perioadă, pentru că este foarte frig.
O tânără de 26 de ani, de loc dintr-o comună de pe la munte, dar care momentan locuieşte în Focşani, susţine că iese din casă doar atunci când este sunată de vreun client. Angela, aşa cum am numit-o noi, a început să practice cea mai veche meserie din lume pe când avea 23 de ani. Nici până atunci nu a fost uşă de biserică, dar făcea sex din plăcere şi nu percepea bani pentru serviciile prestate.
Fata, care nu are părinţi, a plecat în străinătate când avea 22 de ani, împinsă de neajunsurile de acasă. Aproximativ un an a muncit într-un bar. I-a mers bine şi a reuşit să facă ceva bani şi astfel îşi putea ajuta şi familia. Însă, după un an de muncă a fost dată afară. Cum nu şi-a mai găsit altceva de lucru, Angela a început  să-şi vândă trupul pe străzile din Italia, alături de alte tinere, de diferite naţionalităţi. Spune că i-a mers mai bine ca atunci când muncea. „Am plecat din ţară pentru că nu aveam de niciunele. Am muncit timp de un an la un local. Serveam clienţii şi aşa mai departe. Cu unii dintre ei aveam şi altfel de relaţii, dar nu pentru bani, ci pentru că mă atrăgeau. După mai bine de un an de muncă, s-au făcut restructurări şi a trebuit să plec. Am mai stat cam două luni pe la cunoscuţi, în spe-ranţa că îmi voi găsi altceva de muncă, dar nu a fost aşa. În ţară nu vroiam să mă întorc, pentru că ştiam ce mă aşteaptă. Încet, încet  m-am apucat de treaba asta. Am tot ieşit pe stradă, am văzut că-mi merge bine şi am continuat. Erau zile când făceam şi 200 de euro. A mers aşa cam un an, până când a trebuit să mă întorc acasă deoarece aveam nişte probleme în familie. În toată această perioadă, am reuşit să strâng mai mulţi bani decât făcusem în anul în care am muncit în local“, a povestit Angela.
Tânăra ne-a spus că a avut şi sifi-lis, boală pe care a luat-o de la clienţi. Se jură că în acea perioadă a stat acasă şi s-a tratat.

Angela a revenit la meseria pe care o cunoaşte cel mai bine

Banii adunaţi din prostituţie, pe care a practicat-o pe străzile din Italia, s-au cheltuit repede, iar Angela s-a apucat de treabă şi pe meleagurile natale. Cam de doi ani, fata nu a mai părăsit ţara. Pentru că nu avea ce face, s-a apucat şi aici de prostituţie. Ce-i drept, lucrurile nu stau la fel de bine ca pe vremuri. Cu ce câştigă aici, în urma unei partide de sex, abia reuşeşte să trăiască două zile, decent după cum spune chiar ea. Povesteşte că i-a mers bine astă vară când şi-a racolat clienţii pe malul mării. Atunci a mai strâns ceva bani pentru zilele negre de acum. Cel mai bine a fost remunerată de străinii veniţi la mare, în România. A reuşit să se întoarcă acasă cu 5.000 lei, bani frumoşi. Pe aici, lumea nu o cunoaşte. Nu este una dintre cele care stau zilnic la colţul străzii, să aştepte un client. „După ce am rezolvat problemele pe care le aveam acasă, am rămas aici. Nu am mai putut să plec, pentru că nu aveam unde să mă duc. Aş fi vrut să nu mai stau pe marginea străzii, mai mult dezbrăcată decât îmbrăcată. Vroiam să am un loc de muncă. Nu am găsit, cercul în care eu mă învârteam făcea ceea ce făceam şi eu. Am rămas acasă şi stau la o cunoştinţă. Am stat eu ceva timp, dar când am văzut că nu am de unde să iau un ban, am început din nou să ies pe stradă. Am stat aşa, mai deoparte, şi am reuşit să-mi fac câţiva clienţi ai mei. Iau 30 de lei pe o partidă. Uneori fac şi 200 de lei pe săptămână, alteori 100 de lei. Depinde de cum ajung şi ei prin Vrancea. Cel mai bine mi-a mers în vară, la mare, când turiştii veniţi de peste hotare au fost foarte generoşi. Acum e greu, nu mă pot descurca şi probabil că voi pleca din nou“, a povestit Angela.
Ar vrea să-şi găsească ceva de muncă, dar spune că nu reuşeşte. Are doar opt clase, familia ei, când exista, neavând posibilităţi să o trimită la şcoală. Ştie că nimeni nu o angajează fără studii. „Am vrut să mă angajez, dar când am spus că am doar opt clase am picat din start. Ca să fac sex nu-mi trebuie şcoală. Probabil că voi pleca din nou, pentru că aici nu mă pot întreţine cu ceea ce fac“, a adăugat aceasta.

„Pun suflet atunci când fac sex“

Nimeni din familia ei sau dintre rudele fetei nu ştia ce face ea în Italia. Ei ştiau că munceşte cinstit ca să-şi câştige existenţa. Chiar a făcut asta o vreme, dar când nu s-a mai putut, a recurs la alte metode. Ca orice tânără, Angela şi-ar fi dorit şi ea să-şi întemeieze o familie. A fost la un pas de a face acest lucru, dar nu a reuşit. Acum, nu o mai vrea nimeni. „Nu ofer servicii sexuale pentru că îmi place în mod deosebit. O fac pentru bani. Când nu am bani, sunt cea mai supărată. Nu spun că e bine ce fac, dar nu cred că este nici rău să satisfaci pe cineva. Şi… cum titlul se plăteşte, cer bani pentru asta. După sărbători, mă voi întoarce de unde am venit, deşi nici acolo nu mai merge treaba la fel de bine ca înainte. În orice caz, voi câştiga mult mai bine decât aici. Să ştii că eu pun suflet în ceea ce fac şi am câţiva dintre clienţi de care chiar m-am ataşat şi atunci când întreţin relaţii sexuale cu ei, o fac cu afecţiune“, a adăugat aceasta.

Nu are amenzi

Angela s-a ferit de ochii poliţiştilor şi ai jandarmilor şi nu a adunat amenzi, ca alte colege de breaslă. „De când fac treaba asta în ţară, nu am pri-mit nicio amendă. Asta pentru că nu am stat pe stradă cu orele, aşa cum fac altele. În Italia am avut pro-bleme. Acolo m-au luat carabinierii la secţie de vreo trei ori şi am plătit 200 de euro amendă. Asta cu amenzile e o prostie. Fiecare face ce vrea el. De ce să mă amendeze pe mine poliţia că fac sex? Îmi folosesc corpul meu, nu pe al lor“, a conchis Angela.
Ca ea mai sunt şi alte tinere. Acum nu mai sunt văzute pe străzi, pentru că frigul le-a intrat în oase. Un slogan vechi, dar încă de actualitate, spunea că, dacă vrei, poţi. Probabil că şi aceste femei ar avea posibilitatea să ducă un trai decent, să câştige bani într-o altă manieră dacă chiar vor dori acest lucru. Dar fiecare este liber să dispună de corpul şi de viaţa sa după bunul plac…

monitorulvn.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.