spot_imgspot_img
27.3 C
Vaslui
26-sept.-2023

Protecţia Copilului Suceava anchetează „folosirea“ copiilor la marşul împotriva învăţământului online

- Advertisement -

Conducerea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a demarat o achetă pentru a stabili dacă au fost încălcate drepturile copiilor care au participat la potestul faţă de şcoala online de la Bosanci.
Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava a transmis un comunicat de presă în care arată că a demarat o anchetă pentru a stabili dacă au fost respectate drepturile copiilor la protestul faţă de şcoala online, care a avut loc la Suceava şi Bosanci, săptămâna trecută. Conducerea instituţiei a arătat că nu trebuie confundat dreptul copilului la libera opinie şi dreptul la exprimare, cu obligarea acestuia de a participa la un eveniment pe care nu îl înţelege pe deplin.  La manifestare au participat sute de copii şi adulţi care au plecat pe jos din faţa sediului Primăriei Bosanci spre sediul Inspectoratului Şcolar din municipiul Suceava, parcurgând o distanţă de mai bine de 10 kilometri, prin frig, pe un drum aflat în construcţie.

Copil de 13 ani: „Respectaţi Convenţia de la Oviedo”

Protestarii de la Bosanci erau înarmaţi cu steaguri şi pancarte. O elevă de aproximativ 13 ani, care a participat la protest, ţinea o pancartă pe care scria: „Respectaţi Convenţia de la Oviedo”. Este greu de crezut că minorii şcolii Bosanci cunoaşteau detalii despre Convenţia care este invocată în discursurile asociaţiilor care militează împotriva vaccinării. „Cu privire la marşul din data de 10 noiembrie, de la Bosanci la Suceava, la care au participat şi copii de vârstă şcolară mică, reacţia instituţiei noastre a fost de a reaminti faptul că, în conformitate cu prevederile legii care reglementează protecţia şi promovarea drepturilor copilului, ”răspunderea pentru creşterea şi asigurarea dezvoltării în condiţii normale, a copilului, le revine în primul rând părinţilor, aceştia având obligaţia de a-şi exercita drepturile şi de a-şi îndeplini obligaţiile faţă de copil ţinând seama cu prioritate de interesul superior al acestuia” .

Citeste mai mult: adev.ro/r2rq03

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.