spot_img
17.3 C
Vaslui
30-mai-2023

Protest al politistilor locali bârlãdeni împotriva declaratiilor ministrului Vela!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

SUPÃRARE…Cei 22 de politisti locali bârlãdeni, membri ai sindicatului Pro Lex, sunt în grevã japonezã, începând de astãzi pânã vineri. Sindicatul din care fac parte protesteazã împotriva declaratiilor fãcute de ministrul Vela. „Acesta a declansat o campanie denigratoare împotriva categoriei profesionale a politistilor locali, prin declaratii mincinoase si denigratoare”, a anuntat marti, Sindicatul Pro Lex. Astfel, politistii locali vor purta o banderolã albã la uniforma de serviciu, ȋn zilele de miercuri, joi si vineri.

Sindicalistii Pro Lex spun cã, într-un interviu publicat online, ministrul de Interne a declarat cã „si acum avem probleme cu politia localã, care amendeazã, care face unele abuzuri si nu respectã toate prevederile ordonantelor ȋn litera si spiritul fiecãrei ordonante.” „Este o afirmatie neadevãratã, deoarece s-a lucrat sub coordonarea Politiei Nationale si trebuiau nominalizate localitãtile unde s-au fãcut abuzuri, nu la modul general asa. La Bârlad, politistii locali nu au comis niciun abuz”, a spus Iulian Ceapã, liderulul Sindicatului Pro Lex de la Bârlad.

Ministrul Vela a mai fãcut o afirmatie care a deranjat cumplit politistii locali. Într-un alt interviu, a fãcut comparatie ȋntre salariul unui politist local din Timisoara cu cel al unui politist din Politia Românã, afirmând lucruri nereale, mincinoase. Fatã de aceste declaratii mincinoase, Sindicatul National Pro Lex, organizatie sindicalã ce reprezentã aproximativ 70% dintre politistii locali, a decis sã organizeze actiuni de protest la nivel national.

„Asemenea politistilor din Politia Românã si politistii locali s-au aflat în prima linie în lupta contra rãspândirii virusului SARS-CoV-2, ȋndeplinind aceleasi tipuri de misiuni ca si politistii, sub coordonarea structurilor de politie si chiar ȋn echipe mixte. Spre deosebire de toti politistii si militarii, politistii locali nu au primit si nu primesc spor pentru munca prestatã ȋn repausul sãptãmânal si sãrbãtorile legale si nici compensare cu timp liber corespunzãtor. Am sesizat dlui ministru Vela aceastã discriminare, ȋnsã a ignorat-o, desi Directiva CEDO 2000/78/CE prevede faptul cã oameni aflati ȋn situatii similare beneficiazã de aceleasi drepturi”, subliniazã sindicalistii din Pro Lex.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.