Protest al transportatorilor de marfă din România. Trafic dat peste cap în mai multe oraşe

Protest al transportatorilor de marfă în mai multe oraşe ale României. Şoferii vor circula vineri cu viteză redusă pe cele mai importante artere din ţară. Ei protestează faţă de deciziile autoritaţilor fiscale, printre care impozitarea diurnei.

Protest al transportatorilor de marfă din România. Şoferii de camioane vor circula vineri cu viteză redusă pe cele mai importante artere de trafic din ţară, în semn de protest faţă de ceea ce ei numesc „hărţuirea” autorităţilor fiscale.

„După ce a fost lăsată pe cont propriu de ani de zile şi a dus greul economiei pe timpul pandemiei, industria transporturilor este hărţuită de autorităţile de control fiscale, care au decis reîncadrarea diurnelor acordate şoferilor ca venituri de natură salarială şi impozitarea acestora cu impozit pe venit şi contribuţii sociale. Controalele se efectuează, în cele mai multe cazuri, pe ultimii cinci ani, astfel că valoarea deciziilor de impunere rezultate se ridică la câteva milioane de euro la firmele cu parcuri în jur de 100 de camioane, depăşind cu mult cifra de afaceri pe 2-3 ani a acestor firme. Cu alte cuvinte, vorbim de sume imense, pe care în majoritatea cazurilor firmele sancţionate nu au fonduri din care să le achite”, se arată într-un comunicat al asociaţiilor patronale din sector, citat de Agerpres. …https://www.romaniatv.net/protest-al-transportatorilor-de-marfa-din-romania-trafic-dat-peste-cap-in-mai-multe-orase_5577768.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ