spot_imgspot_img
12.4 C
Vaslui
23-feb.-2024

Protest anemic al dascalilor vasluieni (foto)

- Advertisement -

PLICTISEALÃ Mai mult împinse de la spate de liderul US Didactica Vaslui, Sorin Tiplea, ieri, câteva zeci de cadre didactice au pichetat Prefectura Vaslui.

Protestul, unul destul de anemic, a fost programat pentru intervalul orar 13-15, fiind asteptate peste 300 de persoane. Ghinion însã! Dacã puteai numãra 100 de dascãli la actiune, asta cu tot cu gurã-cascã, nelipsiti de la un astfel de eveniment. Unii mai recalcitranti, altii, mai cuminti, s-au alãturat fizic protestatarilor, îndulcind sau nu, atmosfera din Piata Civicã a municipiului Vaslui. De fapt, chiar dacã nu s-a dorit neapãrat asta, a fost din nou o actiune fãrã rãsunet, întrucât greu s-au dat sindicalistii si la a scanda putinele cuvinte la adresa guvernantilor. Surprinzãtor pentru Sorin Tiplea, liderul US Didactica Vaslui a fost lipsa de interes a dascãlilor vasluieni de a-si striga nemultumirile, destul de multe, încât la un moment dat s-a auzit în microfon cum îi admonesta pe putinii protestatari sã facã putinã organizare.

Legea educatiei, culmea aberatiei!

Revendicãrile profeso­rilor se referã la adoptarea noii legi a educatiei care sã asigure reforma­rea siste­mului, salarii decente pentru personal, stoparea reduce­rilor de personal si asigurarea posturilor necesare functio­nãrii învãtãmântului în conditiile legii, conditii corespunzãtoare de muncã si de viatã pentru personalul din învãtãmânt, depolitizarea educatiei. Dascãlii au mai solicitat abrogarea Legii nr. 118/2010 privind unele mãsuri necesare în vederea resta­bilirii echilibrului bugetar, majorarea coeficientilor de salarizare, care revin angaja­tilor din învãtãmânt, din grila prevãzutã în Legea de salarizare unitarã a bugetarilor, pecum si decontarea navetei cadrelor didactice. “Asumarea de cãtre Parlament a Legii Educatiei va avea efecte nedorite prin trecerea clasei a IX-a la ciclul gimnazial, prin care în urmãtorii 3 ani vor duce la disparitia a 2200 de posturi în educatie în fiecare an. Se va pierde si titularizarea”, a precizat Sorin Tiplea, liderul US Didactica Vaslui. La protestul de ieri au mai participat si delegati ai CNSLR Frãtia si ai sindicatului “Spiru-Haret” Vaslui. Mai în glumã, mai în serios, Gheorghe Croitoru, presedintele CNSLR Frãtia Vaslui a precizat cã astãzi este programatã pichetarea sediului PDL Vaslui, însã cum ouãle sunt cam scumpe, pichetarea va fi cu sigurantã una pasnicã.

[nggallery id=19]

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.