Protest în fața Prefecturii Vaslui: medicii veterinari, nemulțumiți de faptul că nu și-au primit banii pe luna august și de lipsa echipamentelor de protecție anti-COVID-19

Medicii veterinari din județul Vaslui protestează, în aceste momente, în fața Insituției Prefectului, în semn de nemulţumire faţă de nerespectarea de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a contractelor încheiate cu medicii veterinari de liberă practică, dar şi faţă de subfinanţarea activităţii de teren a acestora. De asemenea, printre motivele protestului se mai numără: neasigurarea echipamentelor de protecție pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și a virusului pestei porcine africane; adoptarea unei proceduri pentru realizarea inspecțiilor din exploatațiile nonprofesionale care excede legislației în vigoare, aceasta introducând atribuții și competențe medicului veterinar de liberă practică care exced legii – prin această procedură sunt introduse activități suplimentare în cadrul aceluiași tarif.

Potrivit vicepreședintelui Colegiului Medicilor Veterinari-filiala Vaslui, Cristian Pavelescu, medicii și-au primit banii doar pe luna septembrie, nu și august: “Este un protest mut, raportat la hipoacuzia Autorității Sanitar-Veterinar pentru Siguranța Alimentelor București. Mare parte dintre doleanțele noastre nu au fost rezolvate, am primit plățile aferente lunii septembrie, iar pentru luna august se pare că ne vom primi drepturile în instanță. Referitor la celelalte doleanțe, rspectiv procedura de inspecție în exploatație, multe lucruri nu s-au respectat, există aceeași birocrație, foarte multe îndatoriri fără a fi plătiți, nu mai vorbim de lipsa echipamentelor de protecție, ținând cont de contextul SARS-Cov2 și a epizootiei de pestă porcină africană. Este ultima zi de protest, începând de luni ne vom relua în totalitate activitatea, mă refer la acea procedură pe inspecție, pentru că în rest nu am oprit activitatea. Incercăm ca din buget propriu să ne asigurăm echipamentele și rămâne ca ANSVSA și DVSA să găsească soluțiile potrivite pentru solicitările noastre”, a declarat Cristian Pavelescu. Acesta, alături de colegii săi, urmează să intre în audiența la prefectului Vasluiului, pentru a găsi o rezolvare la nemulțumirile medicilor veterinari.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ