Protest la poarta Catedralei din Iași, contra restricțiilor privind pelerinajul la moaștele Cuvioasei Parascheva! (FOTO, VIDEO)

NEMULȚUMIRI… Câteva sute de persoane s-au adunat în această seară, în fața Catedralei Mitropolitane din Iași, unde protestează împotriva interdicțiilor impuse de autorități față de  pelerinajul tradițional prilejuit de sărbătoarea Sfintei Parascheva. Oamenii spun rugăciuni și cantă cântece religioase. Unii poartă în mâini icoane, dar și pancarte cu mesaje precum “Pelerinaj zilnic la metrou permis, pelerinaj la sfinți, o dată pe an, interzis!” sau “Dumnezeu este cu noi, fiți curajoși!”.

În jurul oprelor 18,00, spiritele s-au încins în fața Catedralei, întrucât oamenii au început să ceară explicații jandarmilor prezenți la fața locului. Forțele de ordine însă nu au intervenit, lăsându-i pe oameni să perotesteze. Unii nu poartă masca corespunzător sau nu poartă deloc masca de protecție.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis că este permisă organizarea de manifestări cu ocazia sărbătorilor religioase numai cu participarea celor care au domiciliul sau reședința în localitatea respectivă, motivând că riscul de infectare este unul crescut atunci când pelerinii se deplasează dintr-o localitate în alta cu mijloace de transport precum autocare, microbuze, etc.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ