spot_imgspot_img
14.6 C
Vaslui
25-sept.-2023

UPDATE: Angajații de la ANAF Vaslui continuă protestul și azi! Contribuabilii fac cale-ntoarsă de la ghișee

- Advertisement -
PROTEST… Pentru a doua oară luna aceasta, finanțiștii au organizat o grevă spontană

UPDATE: Angajații Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) Vaslui nu renunță la protestul declanșat ieri! Continuă, spun ei, manifestarea de nemulțumire față de mult discutatele măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, prin reorganizarea posturilor de la stat, care i-ar viza în mod direct. Și astăzi, finanțiștii vasluieni au decis să nu își desfășoare activitatea, considerând că aceasta ar fi singura soluție de a se face auziți de către decidenți. Reprezentanții angajaților din cadrul ANAF Vaslui au mai spus că cea mai mare nemulțumire este legată de tăierile salariale, care ar fi generate de Ordonanța ce ar urma să intre în vigoare. STIRE INITIALA: Protest spontan în finanțele vasluiene (VIDEO, FOTO)

GREVĂ…Pentru a doua oară luna aceasta, finanțiștii declanșează un protest spontan și întrerup activitatea la ghișeele ANAF Vaslui. Ca și până acum, protestul a fost declanșat de anunțatele măsuri de austeritate propuse de guvernanți. În plus, la Vaslui, finanțiștii cer salarii egale cu cele ale colegilor din țară. “Este o grevă spontană datorată nemulțumirii oamenilor privind egalizarea salariilor. Adică, sunt județe în care angajații din Finanțe au salarii mai mari decât cei din județul Vaslui chiar dacă lucrează pe aceeași funcție ca și ceilalți”, spune liderul de sindicat.

Pentru a doua oară luna aceasta, finanțiștii vasluieni întrerup activitatea și declanșează un protest spontan. Nemulțumirile lor vin ca urmare a tăierilor salariale anunțate de guvernanți, printr-o Ordonanță de Urgență ce ar trebui să intre, în curând, în vigoare. În cazul în care proiectul de ordonanță va fi adoptat, veniturile angajaților vor scădea cu aproximativ 700 de lei lunar. Proiectul de ordonanță prevede și desființarea posturilor vacante din administrație, scăderea numărului de șefi, tăierea voucherelor de vacanță pentru bugetarii cu venituri brute peste 10.000 de lei lunar și alte reduceri de costuri. În plus, la Vaslui, cei aproximativ 50 de angajați care au participat la greva spontană cer același salarii ca cele ale colegilor din alte județe. “Este o grevă spontană datorată nemulțumirii oamenilor privind egalizarea salariilor. Adică, sunt județe în care angajații din Finanțe au salarii mai mari decât cei din județul Vaslui, chiar dacă lucrează pe aceeași funcție ca și ceilalți. În plus, ordonanța privind micșorarea cheltuielilor i-a determinat pe oameni să protesteze. Protestul a fost declanșat și de la vestea că, pe ordinea de zi a ședinței Guvernului nu a fost introdus actul normativ privind egalizarea salariilor în condițiile în care, în urmă cu două săptămâni, se promitea rezolvarea acestei probleme. Este normal ca oamenii să fie nemulțumiți în condițiile în care un salariu este la Vaslui, altul la Buzău sau la București. Dar, fiecare muncește pe același post și face aceeași muncă. În plus, am solicitat ca, în noua lege a salarizării să existe reglementări în acest sens. Și nu în ultimul rând, am cerut un statut al finanțiștilor care să specifice ce condiții trebuie să îndeplinească o persoană pentru a reuși să intre în rândul finanțiștilor. Ministrul de Finanțe a fost de acord cu toate acestea, dar proiectul de ordonanță propus a fost respins”, spune Valică Berescu, președintele Sindicatului Finanțelor Publice Vaslui. Mai mult, protestul finanțiștilor nu a fost declanșat doar la Vaslui ci, conform declarațiilor liderului de sindicat, proteste au fost organizate în toată țara. De asemenea, acesta spune că diferențele salariale au fost stabilite de către instanțele de judecată. Acolo unde finanțiștii au câștigat procesele, salariile au fost majorate. În schimb, acolo unde procesele au fost pierdute, inclusiv la Vaslui, salariile au rămas la același nivel.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. Valica Belescu (asa ii se spunea odata) sa se duca la pensie ca are deja varsta , se pare ca este si salariat si pensionar , numai pe salariati nu-i apara , un gargaragiu, care s-ar putea sa-i traga pe multi in cursa de restructurare . Acum daca ar ramane cei cpmpetenti ar fi bine , dar s-ar putea sa ramana unii care nici nu stiu sa se incalte cu ghetele , dar sunt ingamfati de nu mai pot.

  2. LIPSA DE RESPECT PENTRU AGENTII ECONOMICI CARE INTRETIN TRANTORII .60% sunt incompetenti fara o pregatire profesionala adecvata. Tot vor fi disponibilizati multi , nu mai au obiectul muncii . de ce nu isi fac o afacere proprie ??????????????? ADIO SALRIU DE 6- 7 MII LEI NET, TICHETE DE VACANTA, CONCEDII DE ODIHNA ETC Dar contribuabilii care astazi s-au intors cu banii inapoi de la usa finantelor , nu au nici un cuvant de spus? Daca nu au, inseamna ca este ,,bine ” iar cand va fi emisa ordonanta de crestere a impozitelor sa nu se planga isi merita soarta.

  3. Am trecut astăzi pe acolo și I am văzut cum stătea afara fără nici o diferență fata de atunci când lucrează.
    Sunt niște,,putori ordinare,,. Sa le fie rușine! Mereu marea lor majoritate se comporta ca niște needucați!
    RUSINE SA LE FIE ! SPER CA INCET INCET SA SE ELIMINE ASTFEL DE PERSOANE DIN SOCIETATEA IN CARE TRAIM !!!

  4. In general fiecare persoana actioneaza cand ii este afectata propria viata. De aceea daca un hot ataca in fata cuiva pe cineva ceilalti raman pasivi insa daca el insusi este controlat si agresat de catre hot are pretentia ca ceilalti din jurul lui sa reactioneze. Acest principiu este generalizat si atribuit oricarei actiuni din viata noastra. In cazul de fata, yousuck madick, trebuie sa stii ca in spatele digitalizarii sunt tot niste oameni iar acesti oameni au salarii diferite de la un judet la altul desi fac aceeasi ativitate . Sigur ca functionarului ce nu-i convine situatia nu-i ramane decat sa caute alt serviciu dar in locul lui vine altul care o ia de la capat si tot acolo ajunge. Deci nu mai stai la ghiseu insa iti scoti hartia din fata calculatoului tau din sufragerie. Insa la celalalt capat este tot un om care are un salariu mai mic decat cel din Iasi. Cum rezolvam problema asta coisor?

  5. De asta digitalizarea e importanta,mutatul si taiatul de hartii nu se poate plati cu sume astronomice,mai ales intr un judet falimentat de cel pe care acesti bugetari il sustin de 30 ani,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.