Proteste în Valea Jiului. 550 de mineri, blocați în subteran. 16 au intrat în greva foamei

300 de mineri de la exploatarea de cărbune Vulcan, din Valea Jiului, s-au autoblocat marți în subteran, nemulțumiți de situația actuală a Complexului Energetic Hunedoara, a declarat, pentru AGERPRES, președintele sindicatului de la Mina Vulcan, Ioan Ciubotaru.

Protestatarii se alătură astfel ortacilor de la Mina Lonea, aproape 250 dintre aceștia refuzând să mai iasă la suprafață după ce și-au efectuat schimburile de lucru.

,,În subteranul Minei Vulcan se află circa 300 de mineri de la schimburile 4 și 1 (schimbul de noapte și cel de dimineață, n.r.). Oamenii vor să știe ce se întâmplă cu complexul pentru că se tem de ceea ce s-ar putea întâmpla în viitor”, a explicat liderul sindical.

Cel puțin 15 dintre protestatari s-au declarat luni seara și în cursul nopții în greva foamei. Șase mineri au fost scoși din subteran, pe timpul nopții deoarece li s-a făcut rău și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Doi dintre ei au fost transportați la spital, au precizat surse oficiale din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Hunedoara.

La poarta minelor Lonea și Vulcan au fost trimise două mașini de ambulanță de la Serviciul Județean de Ambulanță și SMURD Hunedoara, care vor acorda asistența medicală în caz de necesitate.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/250-de-ortaci-de-la-lonea-bloca-i-in-subteran-de-aproape-24-de-ore_1892222.html#ixzz40z3y7UFi
Follow us: @realitatea on Twitter
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ