spot_imgspot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
11-dec.-2023

Proteste în Vama Albita!

- Advertisement -

RÃZVRÃTIRE Ieri, oamenii angajati sã facã curãtenie în punctul de trecere a frontierei Albita s-au mobilizat si si-au cerut drepturile salariale, dupã câteva luni în care n-au luat un ban pentru munca lor. Pasati de ceva vreme între Primãria Drânceni si Regionala Vãmilor Iasi, oamenii n-au mai rãbdat si s-au decis sã-si actioneze superiorii în instantã.

SUPÃRATI Strânsi încã de dimineatã în Vama Albita, muncitorii de la “Spatii Verzi” sperau zadarnic sã vinã un sef din institutie sã vorbeascã cu ei. “Am fost dimineatã sI la Primãria Drânceni, de unde ni s-a spus cã Regionala trebuie sã ne dea banii. De 3 luni de zile noi n-am vãzut un leu, vã vine sã credeti? Avem rate la bãnci, avem si noi necazurile noastre… Vine scoala, avem copii, ce ne facem? Nimeni nu ne ia în serios. Noi am muncit, avem dovada cã am lucrat chiar si în turã de noapte, iar acum toatã lumea dã din umeri, nu se mai poate”, au spus protestatarii. “Ce vinã avem noi cã nu s-a fãcut nu stiu ce contract, cã nu s-au primit nu stiu ce facturi? Noi am muncit cât ni s-a cerut, pentru câte un salariu de 530 de lei, din care acum ni s-au mai si redus 25%. Nici pe acestia sã nu ni-i dea? O institutie cum e vama, nu trebuie sã se împiedice de sume din acestea, date unor mãturãtori. Cã asa suntem noi numiti, mãturãtori. Când ne ducem acasã, copiii ne spun cã încep scoala si au nevoie de atâtea lucruri, dar noi cu ce sã le cumpãrãm?!”, a întrebat Maricel Râscanu, unul dintre protestatari.

“Am fãcut o multime de drumuri la Iasi, ca sã le spun sã schimbe acel acord într-un contract, dar nu s-a mai vrut”

PROBLEMÃ Primarul Gelu Pecheanu a sustinut cã, din punctul sãu de vedere, Regionala trebuie sã îi plãteascã pe muncitori. “Acum 9 luni eu am încheiat un protocol cu Vama, prin care 26 de oameni de la Serviciul comunei de Salubrizare, vor munci în Vama Albita. La curãtenie, mãturat, soatii verzi, tot ce trebuie… Totul a fost bine pânã acum 3 luni, când au început sã ne respingã facturile la platã. S-au strâns 27.000 de lei, cu aproximatie, sã nu cumva sã gresesc cifrele… Am fãcut o multime de drumuri la Iasi, ca sã le spun sã schimbe acel acord într-un contract, dar nu s-a mai vrut, nu stiu ce s-a întâmplat. Si întrucât, în prezent, noua conducere a Regionalei spune cã nu are la bazã un contract, nu are pe ce temei plãti. Dar eu întreb, pânã acum cum s-a plãtit? Avem fise de pontaj, avem tot ce ne trebuie, toate actele, care aratã cã oamenii au muncit. Ei vin la mine, dar eu le-am arãtat cã responsabilitatea este a Regionalei”, a precizat primarul Gelu Pecheanu.

Regionala i-a chemat la discutii…civilizate!

ULTIMA ORÃ! “Veau sã vã spun cã dupã ce au auzit cei de la IasI si cã oamenii s-au pus pe proteste si au venit ziarele, radiourile, tot, imediat m-au contactat si mi-au spus cã mâine (astãzi, n.r) sã mã prezint la Iasi cu toate actele, ca sã clarifice problema. Presa ne-a ajutat încã odatã si îi multumim. Sper ca dialogul cu domnii de la Regionalã sã fie unul eficient, sã fie unul civilizat, iar lumea sã primeascã banii. Cãci în caz contrar, eu n-am sã îI pot opri pe oameni sã nu îi dea în judecatã”, a precizat primarul Gelu Pecheanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.