Proteste violente împotriva restricțiilor în Italia

Proteste violente împotriva restricțiilor au avut loc în nordul Italiei, la Torino și Milano. Noile măsuri împotriva pandemiei de COVID-19 au dus la adevărate confruntări cu poliția și atacuri violente ale protestatarilor, care au aruncat cu petarde, au distrus și furat din magazine, potrivit The Guardian.

În centrul orașului Torino, mai multe magazine de lux au fost distruse și jefuite după lăsarea nopții. Polițiștii au reacționat dur, cu gaze lacrimogene, încercând astfel să disperseze grupurile de protestatari anti-restricții.

Atacuri violente au fost și în Milano, capitala regiunii vecine, Lombardia, una dintre cele mai afectate de pandemie în primul val al acesteia.

Proteste violente și la Milano

Protestatarii au scandat „Libertate” și au avut conflicte violente cu polițiștii. Aceste tensiuni și proteste violente vin după un val de alte proteste, pașnice însă, în mai multe orașe mari din țară – în Treviso, Trieste, Roma, Napoli, Salerno și Palermo.

Guvernul italian a impus din nou închiderea barurilor și restaurantelor după ora 18 și închiderea completă a sălilor de sport, cinematografelor și bazinelor de înot pentru a încerca să țină sub control al doilea val care a dus la semnificativ mai multe îmbolnăviri decât primul.

Proteste violente la Napoli împotriva carantinei

Sute de italieni au protestat, vineri noapte, 23 octombrie, în centrul orașului Napoli împotriva măsurilor impuse de Guvern pentru răspândirea infecției cu coronavirus și împotriva carantinei.

Decretul în regiunea Campania privind lockdown-ul nocturn a intrat în vigoare noaptea trecută așa că sute de napolitani si-au dat întâlnire în centrul oraşului pentru a protesta împotriva carantinei. …https://www.bzi.ro/proteste-violente-impotriva-restrictiilor-in-italia-foto-video-4056321?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ