spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Proteza care i-ar aduce lui Andrei Petcu licãrul de sperantã pentru o viatã aproape normalã costã 30.000 euro

- Advertisement -
CUMPLIT…Andrei Petcu a fost grav rãnit în urma unui accident rutier, iar medicii au fost nevoiti sã îi amputeze un picior.

ÎNDEMN… Toti cei care au pus suflet în toatã drama trãitã de Andrei Petcu, tânãrul student din Husi, victimã a accidentului teribil de la Pãdureni, cãutând sã ajute fiecare cum si cât a putut, trebuie sã stie cã mai este nevoie de sprijinul lor. Pânã vineri trebuie sã fie adunatã o sumã deloc de neglijat, 30.000 euro, dar, pe lângã ea, sunt si multe costuri cu tratamentul deosebit de complicat. Doar privind diagnosticele puse de medici, oricine, chiar si cei care nu sunt familiari cu termenii medicali, îsi dau seama despre ce luptã teribilã duce acum Andrei pentru a recãpãta, pe cât posibil, o viatã normalã. Numai cã, în chip aproape miraculos, drama lui a ajuns la inimile unui numãr impresionant de oameni, care au devenit, prin implicarea lor, prin donarea de sânge, prin mici donatii sau chiar prin rugãciunile lor pentru însãnãtosirea lui, adevãrati îngeri salvatori pentru Andrei Petcu. De aceea, pentru ca lupta sã fie dusã mai departe, tot la acesti oameni cu suflet bun trebuie îndreptatã rugãmintea. Așa cã, cei care pot sunt îndemnati sã contribuie în contul lui Andrei Petcu, cu gândul cã putin sau mult, conteazã enorm si poate face diferenta!

„Petcu Andrei-Ionut, studentul în anul II la Facultatea de Automaticã si Calculatoare Iasi, are nevoie de ajutorul nostru.

În dimineata zilei de 16 martie 2024, Andrei a fost unul dintre pasagerii masinii implicate în teribilul accident de la Pãdureni. În urma nefericitului eveniment, Andrei este încã internat cu urmãtoarele diagnostice: politraumatism sever prin accident rutier; amputatie traumaticã 1/3 gamba si 1/3 distala gamba dreaptã; fracturã complexã 1/3 medie femur stâng ; fracturã complexã 1/3 medie cu distala gamba stângã cu leziuni de pãrti moi tip I G-A; fracturã metatarsian 2 picior stâng cu deplasare cu leziuni de pãrti moi tip III G-A; fracturã bazicervicalã dreaptã; plagã contuzã regiune submandibulã stângã; anemie secundarã; tulburãri de coagulare si stres posttraumatic.

Sunt necesare tratamente si proceduri costisitoare. Este într-un spital din Iasi, unde-i supus sedintelor de kinetoterapie si fizioterapie, are tratament medicamentos pentru tratarea rãnilor, vindecarea dupã operatiile suportate si pregãtirea organismului pentru protezare. Are nevoie de-o protezã care sã-l ajute sã meargã pe suprafete drepte, în pantã ori pe ploaie si sã desfãsoare activitãti ca noi, cei sãnãtosi. Familia este în cãutarea protezei potrivite. Încearcã s-o gãseascã pe cea care sã-l ajute pe Andrei sã ducã o viatã aproape de cea normalã. Din informatiile adunate pânã acum, o protezã ar fi în jur de 30.000 de euro. Nu se stie încã dacã aceasta este cea potrivitã.

Cei care doresc sã ajute, pot dona în contul: Petcu Andrei -Dãnuț”, a fost mesajul transmis de prof. Mihaela Moraru, presedinta Kiwanis Husi. De altfel, o multime de oameni au distribuit apelul, semn cã vor sã îl sprijine si sã îl ajute cumva pe Andrei.

Toatã sustinerea si empatia stârnite în sufletele atâtor oameni au ajuns la Andrei, iar el, de pe patul de spital, le-a multumit tuturor pentru neasteptatul sprijin

Emotionant este faptul cã apropiatii lui Andrei spun cã acesta a aflat de sustinerea pe care o are si de numãrul neastepat de oameni care au fost sensibilizati de tot ceea ce el trãieste, lucru care l-a întãrit si i-a dat mai mult curaj sã lupte. La un moment dat, a si scris câteva mesaje de recunostintã si multumire fatã de toti cei care s-au implicat în ajutarea sa. Mai este însã o bunã bucatã de drum pânã acolo unde el sã poatã spera cã îsi va relua, fie si în parte, viata de dinainte de tragedie, dar credinta este cã cei care i-au fost alãturi pânã acum, vor continua sã îl sprijine.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Acum sa vedem oamenii de afaceri dacă au pic de suflet au bolizi de sute de mii de euro și ar trebui sa pună banii ăștia unu singur ,nu este o sumă colosală

  2. E simplu: 15000 euro Ioana si 15000 euro Cosmin (sau familiile lor) si gata.

    Sper sa nu faceti teledon pentru asa ceva – sunt copii care chiar au nevoie de bani pentru a putea trai!!!! (nu pentru a trai „normal” cum e cazul lui Andrei). Sunt copii care mor zilnic din cauza ca nu au access la tratament, pun pariu ca multi ar renunta la o mana sau la un picior doar ca sa mai traiasca. Donati pentru ei mai bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.