spot_img
22.4 C
Vaslui
20-iun.-2024
spot_img

Proxenetul care livra „fetite” jucãtorilor de la FC Vaslui nu scapã de anii de puscãrie

- Advertisement -

TUPEU…Condamnat, în 2014, pentru proxenetism, Viorel Rusu cere acum revizuirea pedepsei. Alãturi de acesta, la acelasi demers, s-a alãturat si prietenul de fapte, Radu Dutã. Cererile celor doi au fost analizate de cãtre magistrati, ca apoi acestea sã fie respinse. Decizia nu este definitivã, astfel cã cei doi mai au o sansã în fata magistratilor Curtii de Apel Iasi. Astfel, cei doi proxeneti îsi vor executa pedepsele în spatele gratiilor. Cei doi au uimit opinia publicã dupã ce faptele lor au iesit la ivealã. Pe lângã faptul cã Rusu livra prostituate jucãtorilor de la FC Vaslui, alãturi de Dutã, acesta racola tinere din centrele de servicii comunitare din Husi, Negresti si Vaslui. În urma anchetei au fost descoperite 13 astfel de tinere, majoritatea din ele minore. Ajunsi în fata instantei, cei doi au primit ani grei de închisoare. Astfel, Radu Dutã a fost condamnat definitiv la 16 ani si 5 luni de închisoare cu executare, în timp ce Rusu a primit 8 ani si 4 luni de închisoare cu executare.

Doi dintre cei mai periculosi proxeneti din Vaslui vin, încã o datã, sã dea piept cu magistratii Tribunalului Vaslui. De data aceasta, cei doi au cerut revizuirea pedepselor primite în 2016. Judecãtorii au luat act de cererea celor doi revizuienti, dar le-au respins, ca nefondate. Decizia nu este definitivã si poate fi contestatã în termen de 10 zile de la comunicare. Cei doi au fost arestati în octombrie 2014, iar ancheta politistilor a scos la ivealã faptele abominabile comise de acestia. Dutã racola fete provenite din centrele de plasament sau din complexele de servicii comunitare din Husi, Negresti si Vaslui pe care le transforma apoi în sclave sexuale. Una dintre minorele racolate se afla internatã în Centrul de Recuperare a Copilului cu Dizabilitãti din Husi. Alãturi de Dutã a fost trimis în judecatã si Viorel Rusu, vasluianul acuzat cã livra prostituate fotbalistilor de la FC Vaslui. La locuinta acestuia a fost gãsitã una dintre minorele racolate de Radu Dutã, dispãrutã în timpul cercetãrilor. Lãsat în libertate, Viorel Rusu a fugit din tarã, pe numele sãu fiind fiind emis mandat de arestare în lipsã. A urmat apoi procesul la Tribunalul Vaslui care, la final, a decis condamnarea lui Dutã la 21 de ani si 4 luni de închisoare si 4 ani interzicerea unor drepturi, printre care si acela de a comunica si de a se apropia de pãrtile vãtãmate. Aceastã sentintã a fost desfiintatã, în parte, de cãtre Curtea de Apel Iasi. La final, Dutã a fost condamnat la 16 ani si 4 luni de detentie. Pe lângã anii de închisoare, acesta a fost obligat sã plãteascã si daune morale în valoare de 5.000 de lei si 1200 de lei cheltuieli judiciare. Sentinta a fost mai blândã în cazul lui Viorel Rusu. Acesta a primit 10 ani de închisoare si 3 ani de interzicere a unor drepturi. Si în cazul acestuia, magistratii ieseni s-au dovedit ceva mai blânzi, reducând cuantumul pedepsei cu aproape doi ani. Pe lângã anii de închisoare, Rusu a mai fost obligat la plata a 3.225 de lei cheltuieli judiciare avansate de stat si 725 de lei, onorariile avocaților desemnați din oficiu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. de alis gentimir sau schiopu nu se leaga nimeni ? alis umbla cu o fatuca ,care prosteste copchile sa le duca la treaba ,barmanitele alea de la teresa din barul traian vis a vis de big

    • Pe Alis Gentimir acest proxenet expirat îl va lua curând cu tot cu fratele lui Șchiopu violatorul ! Sau ați uitat de ei?Mai sunt și cămătarii care au distrus o mulțime de oameni! Alo poliția? Alo parchetul? Intrebatii din ce trăiesc?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.