spot_imgspot_img
spot_img
9.3 C
Vaslui
02-dec.-2023

Proxenetul cu nume de sfânt, arestat pentru 30 zile: obliga o minoră de 13 ani să se prostitueze și să consume canabis și cocaină

- Advertisement -

DUPĂ GRATII… Un tânăr din Vaslui a fost reținut pentru 30 zile într-un dosar de trafic de persoane și consum de droguri. Se numește Ovidiu Andrei Arsene și, potrivit polițiștilor, ar fi obligat o copilă de 13 ani să se prostitueze contra unor sume de bani. Acestea ajungeau la el, dar și la un amic de-al său. De asemenea, tânărul îi oferea minorei droguri de risc și mare risc, adică canabis și cocaină. Toate acestea au ieșit la iveală marți, 26 septembrie, când procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui și polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au descins în cuibul celor doi proxeneți. Atunci, unul dintre ei a fost reținut pentru 24 ore, iar celălalt, fiind minor, a primit control judiciar.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 16 grame de canabis, un grinder, trei terminale mobile, trei cartele SIM, un card de memorie, o armă cu aer comprimat, un pistol tip revolver și elemente de muniție aferentă, deținute ilegal, 15 comprimate ce conțin droguri de risc și 900 de lei. „La data de 27 septembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vaslui a admis propunerea de arestare preventivă a persoanei reținute, pentru 30 de zile. Reamintim că, pe parcursul anului 2023, două persoane, dintre care una minoră, ar fi recrutat o persoană vătămată minoră (13 ani), pe care ar fi obligat-o să practice prostituția în folosul lor, însușindu-și sumele de bani obținute de către victimă”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui.

Victima era exploatată sexual și drogată cu cocaină

De asemenea, potrivit IPJ una dintre persoane ar fi procurat și oferit persoanei vătămate minore, pentru consum, în mod repetat, diferite cantități de canabis (drog de risc) și cocaină (drog de mare risc). Ambele persoane care ar fi exploatat sexual victima minoră ar fi deținut droguri de risc și mare risc (canabis și cocaină) pentru consum propriu, fără drept. Acțiunea a beneficiat de sprijinul  Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui și Sectorului Poliției de Frontieră Huși – echipa canină. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor din Poliția Română. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate  beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se mai arată în comunicatul trimis de IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.