spot_img
27.3 C
Vaslui
16-iul.-2024
spot_img

PRUTEANU, DEZERTOR SI DAT AFARĂ DE LA CJ

- Advertisement -

• „Non-valorile care nu au loc la noi, le culege USL-ul“, a declarat Gheorghe Stefan despre plecarea lui Vasile Pruteanu la USL • „Acum si-a găsit culcus în USL, crezînd că va scăpa de bratul lung al legii“, a spus Stefan, făcînd referire la problemele pe care Pruteanu le are cu legea • declarat incompatibil de ANI, dezertorul a fost suspendat din functie, prin decizie a prefectului Mihai Archip • s-a întîmplat ieri la ora 14, la două ore după ce Pruteanu a anuntat că este candidatul USL la presedintia CJ •

Agitatie mare, ieri, la vîrful politicii nemtene. În decurs de numai două ore, s-au rezolvat foarte multe necunoscute în ceea ce priveste bătălia pentru Consiliul Judetean. Zvonuri privind o eventuală plecare din PDL a lui Vasile Pruteanu, pentru o candidatură la presedintia Consiliului Judetean, circulau de mai mult timp, însă lucrurile s-au lămurit ieri, oficialul dîndu-si acceptul să reprezinte USL-ul în bătălia pentru CJ. Tot ieri, dezertorul a fost suspendat din functia de presedinte al CJ de către prefectul Mihai Archip. Motivul: declaratia publică a lui Pruteanu că a trecut în barca altui partid. Un alt motiv putea fi starea de incompatibilitate declarată de ANI ca urmare a afacerilor desfăsurate de firma fiicei sale cu institutii subordonate Consiliului Judetean. Pruteanu a contestat decizia ANI la Curtea de Apel Bacău, însă nu a avut sorti de izbîndă. „Domnul Pruteanu a fost catalogat ca fiind în conflict de interese de către Agentia Natională de Integritate, iar Curtea de Apel Bacău, pe 23 martie, i-a respins contestatia. În aceste conditii, nu mai era în vederile noastre pentru a candida la presedintia Consiliului Judetean. Acum si-a găsit culcus în USL, crezînd că va scăpa de bratul lung al legii. Chelaru (senatorul Ioan Chelaru, seful PSD Neamt – n.r.) i-a făcut probabil o promisiune că-l va ajuta să scape de această problemă, el fiind în stare de incompatibilitate. S-a demonstrat încă o dată că USL-ul nu are candidati. Au anuntat vreo trei în trei săptămîni, semn că nu au oameni si se vede că non-valorile care nu au loc la noi, le culeg ei“, a declarat Gheorghe Stefan despre plecarea lui Vasile Pruteanu.

Duminică la conferinta PDL, miercuri la PNL

Nu este exclus ca acesta să fi luat decizia de a fugi la USL, stiind că prefectul pregătea ordinul său de demitere. La ora 12, PNL Neamt a organizat o conferintă de presă la care au participat Dorinel Ursărescu, Andrei Ignat si Vasile Pruteanu, care nu mai tîrziu de duminică, 1 aprilie, a participat la o conferintă de presă a PDL în care a înfierat Opozitia. Primul anunt făcut de Ursărescu a fost cel legat de demiterea lui Viorel Chirilă din functia de sef al organizatiei Piatra Neamt, după care s-a trecut la lucruri mai serioase. „Alături de mine este domnul presedinte Vasile Pruteanu, un om cu care mă cunosc de foarte multă vreme. Mă bucur să fim din nou împreună. Mă bucur că noi, cei din Opozitie, am găsit în domnul Pruteanu un partener responsabil, un om cu care am putut avea dialog, un om cu care am putut să traversăm o perioadă tensionată si destul de grea. Sperăm să se simtă bine alături de colegi mai vechi, prieteni mai noi si îi urez bun venit“, a declarat Dorinel Ursărescu, liderul PNL Neamt. Constient că vor exista suficiente voci care îl vor acuza de trădare si traseism politic, Vasile Pruteanu a încercat să-si justifice gestul brodînd o povestioară. „În constructia politică actuală, realizată la nivelul judetului Neamt, consider că am cele mai mari sanse pentru a duce la îndeplinire proiectele care se derulează în acest moment la nivelul Consiliului Judetean. Alte discutii politice pe această temă le vom realiza în zilele următoare. Normal că vor fi acuzatii de trădare, de traseism, dar vreau să afirm cu tărie că am avut un singur interes de cînd detin functia de presedinte – al cetăteanului din Neamt pe care îl respect. Am colaborat, de-a lungul timpului, cu domnii Ursărescu, Marcoci, Ignat si am făcut-o destul de bine. La bază a stat respectul reciproc. Am reusit în acesti patru ani de zile să colaborez cu fiecare primar indiferent de culoarea politică“.

Suspendat în timp ce anunta trecerea la PNL

Prefectul Mihai Archip a declarat că a emis ordinul de încetare a mandatului presedintelui Pruteanu pe baza declaratiilor făcute de acesta în timp ce stătea „la brat“ cu liderii penelisti. Mihai Archip a precizat că nu a văzut o demisie scrisă a lui Vasile Pruteanu, dar e suficientă exprimarea făcută în mod public. „Am luat act de declaratiile presedintelui Consiliului Judetean, care a spus că va participa la alegeri din partea altei formatiuni politice decît cea în care este înscris, motiv pentru care am emis ordin de încetare a mandatului de presedinte. Este Ordinul cu numărul 96, din 3 aprilie 2012. Am luat această decizie pe baza mai multor prevederi legale. Vom face demersurile oficiale si legale, pentru a-i aduce la cunostintă acest ordin de încetare a mandatului. Prin Statutul Alesilor Locali se precizează că odată cu pierderea calitătii de membru al unui partid politic se pierde si mandatul detinut. Iar prefectul este obligat prin lege să constate demisia si să actioneze printr-un ordin care duce la încetarea mandatului“, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Mihai Archip. Vasile Pruteanu rămîne în continuare cercetat de inspectorii Agentiei Nationale de Integritate si de Parchet. În functie de rezultatele anchetelor pot apărea consecinte în cazul în care el va mai prinde un mandat de presedinte al CJ Neamt, din partea USL. Concret, prin lege, i se restrîng unele drepturi electorale si se poate ajunge la a i se suspenda mandatul. Ieri după-amiază, ordinul emis de prefect urma să fie înregistrat la registratura CJ si trimis si prin postă, la adresa de domiciliu a presedintelui Vasile Pruteanu. „Am fi penibili să trimitem ordinul la Registratura CJ prin intermediul Postei, cîtă vreme ne desparte un singur etaj“, a declarat juristul Ilie Petre, sef serviciu în cadrul Prefecturii. Asadar, ieri, si-a intrat în functie ordinul care face ca Vasile Pruteanu să rămînă fără serviciu. Zilele acestea va avea loc o sedintă extraordinară de CJ, în cadrul căreia unul dintre cei doi vicepresedinti va prelua frîiele CJ. Si se pare că acesta va fi Mircea Pintilie.

www.monitorulneamt.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.